Arkadaşlar iyi mi gidiyoruz kötü mü bilmiyorum çocuğum hazır miydi değil miydi anlayamıyorum lütfen yorumlayın. 29 aylık oğlum. Tuvalet eğitiminde 3 gün bitti.
İlk gün sabah çıkardık bezi öğlene kadar yapmadı öğlen en son karnı kocaman olunca kıyamadım bezledim öğlen uykusuna yatarken. Uyanınca hemen çıkardım bezi akşam altına kaçırdı hemen lazımlığa oturttum kaka dedi kakasını yaptı. O gece bezlemedim ve sabaha kadar hiç çiş yapmadı.
- Gün sabah uyanınca hemen emmek istedi emerken kaçırdı olur oğlum dedim temizledim öğlen uykudan önce lazımlığa çiş yaptı. Uyuttum uyanınca hemen yine kaçırdı. Akşam yine lazımlığa çiş yaptı. Yani 2.günde 4 kere çiş yaptı ikisi lazımlığa ikisi altına. Kaçırdıkları da uyku sersemiydi. Gece yine bezlemedim ama 1 kere kaçırdı uykusunda çünkü önceki akşam sıvı fazla almıştı.
3.gün yani bugün uyandık oyun grubuna gidecektik bir türlü çiş yaptıramadım annem bezleyelim daha çocuk tam alışamadı dedi. Mecbur bezledim oradan gelince çorba içti çişini lazımlığa yaptı. 3 saat sonra yine lazımlığa yaptı. Sonra banyo yaptık uyuyakaldı.
Şimdi arkadaşlar çocuk çişini tutabiliyor mesane kasları gelişmiş. Beni tedirgin eden lazımlığa pek oturmak istememesi çişini fazla tutması. Sanki çişini bırakmayı beceremiyor bazen istiyor yapmak ama olmadı diyor hatta çişine hadi diyor. Bir de uykuda çiş yaptırma nasıl olacak kafama takılıyor yapamaz gibi geliyor uykudan uyanınca bile gergin oluyor keyifliyken lazımlığa zor oturan çocuğu uyanır uyanmaz nasıl çiş yapmaya ikna edeceğim? Bir de ödül vermeli miyim? Lütfen yardım edin nasıl gidiyoruz hazır mıymış çocuk yoksa hata mi ettim? Bahara kalırsa işe başlayacağım kreşe gidecek o zaman daha zor olacak.