hlebz5255 Merhaba kızlar kızım 3 aylık sütüm cok tazikli olmaya basladı. Kızım 2 gündür emerken cok zorlanıyo sürekli bırakıyo tekrar emmek istiyo cok uğrasıyoruz önsütü emerken değil emmeye basladktan 5-10 dk sonra zorlanıyo ne yapmam lazm tazik yüzünden meme bırakan bebekler oluyomus öyle olmasından cok korkuyorum hep böyle mi olcak gecici mi? Var mı bunun bir cözümü 😔😔
Alpbeybi hlebz5255 yatarak emzirmek, blok emzirme yapmak, sağım varsa derhal bırakın, emzirmeden önce ters basınç masajı yapın
Tazeanne0134 hlebz5255 canım önce süt sağma makinesi ile sağ onda sonra emzir benimde öyleydi öyle öyle hafifledi
Elizbalim07 hlebz5255 evet bırakıyorlar canım oğlum sadece 20 gün emdi çok tazikli geldiği için emmedi az kalsın boğulup ölüyordu hatta hastaneye zor yetiştirdik sonrada emmedi sütüm öyle aktı gitti çekildi sonra 😏
Mery28 hlebz5255 merhaba bende tazyikli sütle baş ediyorum bir kaç öneri vermek istiyorum size asla pompa kullanmayın. Emzirirken bebeğiniz emdi tıkandı her tıkanma sonrası hemen memeden alın yanınıza bir buzaküsü bulunsun beze sarın kahverengi ve meme basına gelmeyecek şekilde soğuk uygulayın meme etrafına bu damarları büzecek ve süt akısını azaltacaktır aman dikkat kendinizide üşütmeyecek şekilde illaki bir şey sarın buza. İkinci konu her zaman ama her zaman yerçekimine karşı savaşacaksınız bebek bası olabildiğince dik olacak ve siz öne asla yaslanmayın daha çok tıkanır geri yaslanın ben oturuyorum geri yastıkla destekliyorum bebeğimin bası dik oluyor eğer emerek uyumak istiyorsa yatarak besliyorum ama makaslama yapıyorum muhakkak. Üçüncü konu blok emzirme bunu kesin uygulayın 2 emzirme olmadan diğer memeye asla geçmeyin güzelce boşaltsın memeyi buda diğer meme doldu daha süt üretme sinyali veriyor beyine. Bırakın aksın diğer memeden süt bende çok rahatsız oluyorum ne pet yetişiyor ne bir şey ama bunu yapmak zorundayızz.
hlebz5255 Alpbeybi sağım yapmıyorum acikcasi pompa almayı dusunuyodum ama demek ki öyle daha cok artıyomus iyi oldu öğrendigm tesekkr ederim. Blok emzirme dedigi bi memeyi 2 kez üst üste emzirmek mi
Alpbeybi hlebz5255 benimki kontrolsüz sağımdan oldu hem tazyik, hem hiperlaktasyon. 3 kere tıkanıklık, 2 kere mastitin eşiğinden döndüm 😬 Zamanla gerçekten azalıyor 5 aylık oldu sütüm var ama tazyik geçti artık rahatız. Zaten bebek de alışıyor bi süre sonra
Tazeanne0134 hlebz5255 hayır canım ben denediğim şeyi yazdım içine sinmezse senin içine sineni yap canım
Sevdemm16 Ne yaptıysam olmadı emebildiği Zaman emziriyorm ememediğinde sağıp veriyorum.şuan babası oyalıyor ben sağıyorm makineyle
Mery28 hlebz5255 bu dediklerimi uygulayın geçmezsene bana yazın özelden bir şey daha önereceğim fakat bu 2. Aşama. İnanın sizi çok iyi anlıyorum ben herkesin bebeği memede rahatlarken bizim bebişler bir savaş halinde helede o tıkanmalara hiç kıyamıyoruz red başlayabilir tazyik ciddi bir sorundur bunlarla rahatlayacaksınız inşallah. Duş lif meme bası uyarma sıcak su bunlar kesinlikle yasak her dus sonrası 15 saniye soğuk su gezdirin memelerinizde geçmiş olsun
Aalizzwell hlebz5255 İnstagram da doktor Yasemen hanım hesabı annesütüdoktoru herşeyi anlatıyor ordan bakın isterseniz
Mery28 hlebz5255 günde bebekte 1 tıkanma normal sayılıyor, beslenmede şekeri ve karbonhidratı biraz azaltın buda önemli.
Elvinmeva hlebz5255 canım ben çözümü şöyle buldum kesin çözüm değil ama daha rahat emdi bebeğim sabah kalktıgımda ilk o sütü sağdım sonra onkadsr da tazikli gelmedi daha az geldi yatarak emzirmek işe yarıyor bide blok emzirmenin çok etkisşni gördüm
Prenses-annesi1 hlebz5255 bende bi ara öyle bi sorunla karşılaştım emmedi emmek istemedi hiç emzirmeden önce sağıyordum öyle öyle alıştı zorlamayın emzirmek için sağın taziği azaltın öyle emzirin
Bir_prens_bir_prenses hlebz5255 benmde tanzikli geliyor bazen kesinlikle almiyo o an mama veriyorum öyle olunca ama Benmki sürekli tanzikli değil. Tanzikli gelince yatarak emzirmem bile boş değişmiyor. Tavsiyem asla sağma yapma makina ile sağınca daha çok tanzikli yapıyor