Bircan34 merhaba, bebeğiniz saglıkla büyüsün. Öncelikle beyninize bebek artık dışarıda ve aç komutunu verin, süt lazım deyin ve bebeğinizle bol bol temas edin. mümkünde çıplak kalın. Agız sütü cok yaglıdır ve dar kanaldan geçmesi zaman alır bu da sütüm yok gibi algılanır halbuki bebek emdikçe az da olsa gelir. kolostrumu el masajı ve sıcak kompres sırt masajı ile getirmeye calısın, sonra da hastane tipi makine ile sağım yapın mutlaka. sagım yapılan süt emzirme destek sistemi ile bebek memenizdeyken verin ki o emmesi kuvvetlensin. mamayı / anne sütünü eds yapamazsanız bile enjektör veya kasıkla verin ki meme reddi yasamayın. Süt için uyku ve bol su, şekerli içeceklerden uzak durun, havalar sıcak gittiği için su içme isteğiniz cok olacaktır zaten ihmal etmeyin. güne iki bardak ılık su ile baslayın mesela. emzirirken emzirme öncesi sonrası mutlaka için. kendinize ve sütünüze güvenin asla sütüm yok demeyin. bebek sarılık olmasın diye mama baslanması kötü değil benim oglum uyumuyor bayılıyordu o yüzden emmiyordu ve kısır döngüye girmiştik. mamaya ragmen biberona ragmen kısa sürede emmesini sağladım. Yardım istemekten cekinmeyin, anne kayınvalide eş dost kim varsa evinizi falan düsünmeyin, bir tek dinlenirken sizden baskasına gitsin bebek ama mümkünde o uyurken siz de uyuyun. sizin kokunuza alıssın. bestlak veya galactago damlalar işe yarayabilir.