Kuzeymen Bu benim kendi fikrimdir. Çocuğumuzu en iyi kendimiz tanıyoruz ve ona ancak bizler yön verebiliriz. Destek alanlara da saygı duyuyorum fakat dediğim gibi çocuklarımızı en iyi kendimiz tanıdığımız için bence her anne uyku eğitimini kendi vermelidir. Ben çok araştırdım. Oğlum temas bağımlısı bir bebekti. Ya meme de ya da kucakta pişpişleyerek uyurdu. 5 aylıkken de beşikte sallayarak uyutmaya başladım. Büyüdükçe zorlaştı ve sürekli uyanıp mızıldanıp hep sallanmak istiyordu. Diş evresi,alerjisi,egzaması derken çok zor günler geçirdik. 8 buçuk aylıkken uyku eğitimi vermeye karar verdim. Bu kararı verdiğim gün oğlum 24 saat hiç uyumadı ve uykusuzluktan çok ağlıyordu. Zar zor uyuttum ve sabahına uyku eğitimine başladım. Park yatağı var altı temiz karnı tok bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayarak yatağına yatırdım emziğini de verdim ağzına. Yanına bir sandalye koydum. Oğlum piş piş yağmur sesiyle uyuyor onu da açtım. İlk uykusuna 1 saat 32 dakika da geçiş yaptı ve bu sürede 5 kere ağladı sakinleştirip tekrar yatağına koydum. Ve sonunda uyudu tam 2 saat boyunca. 2. uykusuna 48 dakikada geçiş yaptı ve 2 kere ağladı sakinleştirip yatağına koydum.1 buçuk saat uyudu. 3. Uykusuna 30 dakikada geçiş yaptı ve hiç ağlamadı. 1 saat uyudu. Ve son olarak gece uykusuna 10 dakikada geçiş yaptı.Sabaha kadar deliksiz uyudu.İlk 3 gün hemen hemen böyleydi.4. Gün beşiğine koyuyordum 10-15 dakikada uyuyordu.Bu şekilde alıştırdım. Önemli olan sabır.