MerveO çok araştırdım kendime göre şekillendirdim, ya emerek ya sallayarak uyuyordu kızım, önce bir uyku müziği belirledim ( youtube 3 dakikada uyutan ninni var onu kullandım) öncelikle uyuyacağı zaman bu müziği açtım bir kaç gün alışsın diye, sınra bir uyku arkadaşı edindim sadece uyurken verdim eline onun dışında ortalıkta bırakmadım hiç. Uyku saatlerini belirledim iki uyku aradı 3-3,5 saat olarak belirledim. Akşam 9 da uyuyor müziği açıp bebeğini verdim eline ilk bir kaç gün çok zorladı 45 dk uğraştığımı biliyorum ağladıkça kucağıma aldım sakinleşince yatırdım saçını okşadım popoya piş piş yaptım yatır kaldır derken belki on kez tekrarlamışımdır, zaten sonra ağlarken yorulup uyuyor. Önemli olan ona yanında olduğunu hissettirmek. Gündüz emerken uykuya geçiş yapacak olduğunda uyandırdım. Sonra aynı yöntemle uyuttum. İki hafta düzene sokmaya çalıştım gerçekten zorlu geçti hatta olmayacak sanırım diye düşünmeye başlamıştım ama pes etmedim sonra bir anda 5-6 dk da uyumaya başladı. Gündüzleri halen zorluyor zaman zaman ama geceleri düzene girdi. Birde gece o derin uykudayken emzirdim ağladığında asla emzirerek susturmadım. Aklıma gelenleri yazdım ama sormak istediğinbir şey olursa yine cevaplarım. Ne kadar zor olduğunu ben biliyorum çünkü.