Sevaluras Kızlar 2 aylık bebekler kaç cc mama içmeli benim oğlum 50 cc içiyor az mı çok mu anlayamadım
Sevaluras Janss 1 aylık aşığa götürünce ölçtüler 5 kiloydu ama o zaman da 50 cc içiyordu iştahta artma olmadı ölçüsü aynı
Janss Sevaluras Anladım,kilo/56 ile ne kadar mama verebileceğinizi hesaplayabilirsiniz . Kendimi içmiyor itiyor mu kaç saat aralıkla besliyorsunuz?
Sevaluras Janss vallah bazen 4 saatti buluyor yememesi artık ben getirip veriyorum itiyor hemen aptamil veriyordum herhalde sevmedi aptamili dedim bebelac aldım ona da aynı tepkiyi verdi zorlayınca da kendini kusturıyor açıkmasını beklesem baya saat geçiyor oda 50 cc içiyor
Janss Sevaluras Anladım . Beslenme isteksizliği dışında başka bir rahatsızlığı genel durumundan farklı huysuzluğu var mı ? Doktorunuza söylerseniz belki idrar tahlili isteyebilir.
Sevaluras Janss yok ona özellikle dikkat ettim huysuz bir bebek değil uykusu da iyi sadece arada gaz sancısı oluyor oda kendini sıkarak çıkarıyor onun dışında rahatsızlığımız Yok
Janss Sevaluras Kilosuna göre biraz az gibi ve aralığı uzun gibi geldi bana da . Siz yine de muayenede doktorunuza sorun . 😌
Janss Maria123 Klio/56 yapıyoruz . Ortalama içebileceği rakam çıkıyor . Ör bebek 5600gr/56 = 100cc ☺️
Smrenes Janss bu da ne kadar doğru bilmiyorum benim oğlum 6 kilo 4 aylık olcak bu hesaplamaya göre 107 cc içmesi lazım ama 160 cc içiyor üstüne beni bile emiyor 3 saatte bir 😑
Janss Smrenes Hareket durumu,sindirimi,metabolizma hızı bir sürü etkeni var ama doktorumuz bu şekilde hesaplıyordu ben de ondan öğrendim . İnt. sitelerinde de var bu hesaplama şekli .
hanifedog anne sütü alıyorsa ona göre miktar değişebiliyor bebekten bebeğe. benim kızım 90-120 cc aptamil içiyordu
Sevaluras kiliclar o zaman benim ki az alıyor hastahaneye gitmem gerekiyor ama herhangi bir sorunu yok çok şükür mutlu bir bebek doktor ne yapabilir ki diye düşünüyorum
Sevaluras serap1 maalesef sütüm hiç gelmedi başta paramiliter kullanıyordum sizin gibi düşündüm tadını beğenmiyordur dedim bebelac aldım ona da aynı tiksintiyi veriyorum . Çok açıktıgı için mecbur alıyor