asyakus Selam kızlar son zamanlarda bakliyatlarım kelebeklenmeye başladı 😑 geçen sefer dolabımı çamaşır suyu ile güzelce sildim kelebeklenen mısır vardı paketinde onu çöpe attım ama şimdide cam kavanozun içindeki mercimeğim kelebeklenmiş . Bayada çok atmayada kıyamıyorum yazık bu nasıl temizlenir yada yenilirmi? Bu kelebeklerin önüne nasıl geçicem başına gelen varmı
Egemenin_Annesi asyakus yenir mi yenmez mi bilemem ama bidahakine bakliyatlarin icine biraz iri himalaya tuzundan atin bisey olmaz
Balkizlarim asyakus Mercimegin içine nohut atınca uzun ömürlü oluyor 5 ,6 tane , pirinç’e vs mercimek atınca çok değil 7 tane falan 🙈
asyakus Hemde şu herşeyin ateş pahasına satıldığı zamanda insan yiyeceğide atmaya hiç kıyamıyor gerçekten yazık para kolay kazanılmıyor
Vuslat23 Her baklıyat kavanozunu doldurduktan sonra üstüne tam kaplamıycak sekılde serpme tuz dök öyle rafa kaldır, kelebeklı yenır derdı buyuklerımız hepsını dok bir tepsiye 3 gün gece ayazı görmesı gerekıyırmuşkı gıtsın kelebek ler, sonra kaldır.
NaimeYilmaz Defne yaprağı koyun içine. Bu ek gıda ürünlerini aldığım dönem hep öyle gönderirlerdi. Oradan öğrendim ben de Hava alıyor ya da sıcak bir ortamda büyük ihtimal. 🙏 O şekilde yenmesi ne kadar uygun bilemedim. 1 kg mercimek olmuş 25 tl 😞 Ben de geçen gün aldım üzüldüm bu fiyata görünce..