NewwMomm Şimdi ben şundan emin olamadım. 6 aylık bebeğin günlük aldığı ek gıda toplamımı 1 çay bardağı. Yoksa öğün olarakmı 1 çay bardağı. Parates havuç haşladım. İçine azıcık zeytinyağ ve formül mama kattım. Bayağ yiyor. Ama ben kendim kestim vermedim. Doğrumu yaptım?
Guneymomm NewwMomm 7 ay 25 gunluguz şu an premature 31 haftalık doğdu oğlum bizde de çok yoğun reflu vardı. 5. Ayda ek gidaya geçtik ama çok arttı reflusu tam anlamıyla 1 aydır geçtik diyebilirim. Mama reddi bizde de var çok fazla 120 ml mamayi yememiz 1 saati buluyor bazen yemiyor bile şimdilerde de kaşığı reddediyor. İşin içinden çıkamıyorum.
Zlm NewwMomm içine neden mama koydunuz sadece sebze verseniz daha sağlıklı olur bence Toplamda o miktar ilk aylarda doyluk değil tadımlık öğünler oluyo
Akcabeytas Evet toplamı 1 çay bardağı, tadımlardaysa doğru yapmışsınız ilk yediklerinde öok hevesli oluyorlar 😂 ama şuan öğün değil tadım aşamasında o yüzden az az :)
NewwMomm Akcabeytas He tamam o zaman. Yani aslında 5.ayda başlattı doktor reflüden dolayı. Tadımlar bitti. Artık karışığa geçtim. Sevdiğini demekki fazla istiyo. Bende hepsini vermiyorum. Tamam toplamı 1 çay hardağı olacak👍 Biz birde mama reddide yaşıyoruz. Yemesine sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim🤦♀️ hemsireleylos
hemsireleylos Eğerki çok yüklenirsen bir sonraki öğünde azalt yada zatan kendi formül süt yada emiyosa onu azaltır , hani şöyle diyim günde yediği toplam ek gıda yarım su bardağı der doktor ama 6.ayda pat diye öğünlere geçmeyin bi 15 gün en az tadım yaptırın
hemsireleylos NewwMomm 1 yaşa gelince bıraktıran doktorlar bile oluyo mamayı , bana göre ek gıdayı sevip benimsemesi daha önemli 🙏🏻 Çok çok isterse mma zaten her türlü içer ama ek gıdaya alıştırmak emin ol daha zor
Syhbyz NewwMomm 5.aydan 6.aya kadar hangi sebzeler meyveler verdiniz ? Gelişim açısından kolay sindirilebilenler mi bildiklerim kabak havuç patates elma armut ve yoğurt falan baska neler var?
NewwMomm Tuba1212 Ek gıdayı sevdi. Çokta güzel uyuyor karnı doyuyor demekki. Ama ölçü işte. Fazlasını istiyor. Mamayıda istemiyor. Zorla en fazla 60 cc ye çıkabiliyorum. Geceleride asla mama içmiyor sabah 7 de uyanıyor. Bende mamayı ek gıdalara karıştırıyorum kaşık mamalara falan. Sizce doğrumu yaptığım
Vivalaarya Benim kızım 7.5 aylık bende de var aynı soru işareti. Kilolu bir bebek gece hala acıkıp uyanıyor kilolu olduğu için çok muhallebi falan da dayamak istemiyorum ay çok zor işler
NewwMomm Vivalaarya Valla bende. 6.ayında 8,5 kg. Normalin biraz üstü değil mi? Yahu mama ne rahat işmiş. Ek gıda beni tüketecek. Sürekli araştırma halimdeyim.
NewwMomm Guneymomm Bizimfe reflü vardı ama ek gıda ile resmen geçti kusması. 120 asla içmiyor aslaaa. Günlük toplam 60 cc alıyor oda zorla kafayı çeviriyor ağlıyor öğürüyor. Gece uykuda yada gündüz uykuda işte 30-30 olarak veriyorum. Bebek reflüsü geçer diyorlar sizinki neden geçmedi acaba
Momm12 Guneymomm bizde aynı sizin gibi prematüreyiz 32 de doğdu 7 ay 26 günlük merak ettim kilo ve boyu kaç cm oldu haftaya doktora gidicez 🙈değişiklik varmı görcez
NewwMomm hemsireleylos Yaaa rahatladım biraz valla. Teşekkür ederim haklısınız ek gıda reddi daha zor
NewwMomm Syhbyz Kabağı hiç sevmedi kustu halende yemiyor. Yoğurt. Havuç. Patates. Tarhana çorbası. Erik. Armut. Elma. Nektari. Kuz. Şeftali. Yumurta sarısı. Mevsimi olmayan meyvelerde hipp kavonoz aldım. Birde hipim kaşık mamaları. Kaşık mamaları kendi mamasıyla hazırlıyorum içine bebe bisküvi kendim yapıyorum yumurta sarısı pekmez katıyorum. Bazen meyve katıyorum. Birde avokadoyu sevmedi halen. Havuçla patates püresi yapıyorum içine zeytinyağ ekleyip onu çok seviyo. İrmikli bişeyler yapıyorum karışık.
Syhbyz NewwMomm ayy kafam cok karısık bunları bir ayda yapmadınız dimi ben 1ay günde bir kere tadım yaptırmayı dusunuyordum yanlış mı gidiyorum ya yoksa tadımlardan sonramı bu şekilde😅🤯🤔
Syhbyz NewwMomm birde ben 1.gün verdim 2.gün istemedi kabakta havucta öyle ama içine biraz anne sütü karıstırdım ozaman yemişti