Asel21 Merhaba güzel anneler bebeğim 3 ay 8 günlük merak ettiğim birşeyi sormak istedim bebeklerin destekli oturması 4. Ayda mi başlıyor çok erken değil mi ben 6 ay diye biliyordum ama oturtanlar var ne bilim kalça çıkığı falan olmuyor mu bebeklerde tecrübeli anneler fikrinize ihtiyacım var 🌼😍
Mom4565 Asel21 çok erken 4 aylik canım geçen ay kontrolde şöyledi Dr oturtma beline zararlı dedi 6 aya doğru başlaya bilirsiniz dedi
Se26es Asel21 3aydan beri oturtuyorum kucagima oturtmayinca kendini kasip kalkmaya calisip aglardi oturunca gulumsemeye baslardi o zaman bile bence her bebek farklidir bebegin gelisimine gore hareket edilmeli
umay2111 Asel21 benim kizimda 4 ay 15 gunluk destekli olarak oturtuyorum cok seviyor oturmayi yatirinca kafayi kaldiriyor agliyor sakincali oldugunu düşünmuyorum
Rolria Asel21 Bazı doktorlar 3 aydan sonra sorun olmadığını paylaşmış.Bizim doktorumuz 6 ay demişti ancak ben 5 aylik olduktan sonra destekli oturtuyorum.4 aylikke de kucağımda hafif kayık şekilde oturttum .Çünkü yatmak istemiyordu.Kalca çıkığına sebep olduğunu düşünmüyorum çünkü kalça iki yandan sıkarsanız çıkar.O yüzden komple eski Usul kundak önerilmez bebekler m şeklinde durmalı ki kalça çıkığı olmasın diye .Bence siz doktorunuzun doğrultusunda gidin derim içiniz rahat eder .Her bebek aynı ayda hazır olmuyor ama hazır olan bebek kalkmaya çalışarak kendini bir nebze belli ediyor 🤗
Asel21 Se26es Masallah ben korkuyorum yani benimki de kafasını kaldırıp oturma pozisyonu alıyor gibi de doktora hiç sormadım bu konuyu
Se26es Asel21 sorarsan oturtmayin diyecektir😂 ama bebegimin gelisimini en iyi ben biliyorum ben gorup takip ediyorum en iyi annesi bilir 😂😂
Hellolo Ben de oturtuyorum çünkü benim bebeğim de oturmak için çok çabalıyordu şimdi altıncı ayına girdi hala da oturmak için çok hevesli bence de bebeğin gelişimine göre karar vermeli sonuçta zorla tutmuyoruz çocuklar oturmak için çırpınıyorlar
34_21_23 Asel21 4. Aydan sonra destekli oturtulur 6. Ayda desteksiz otururlar. Bebek zaten oturmak ister ben 4. Ayda yatırınca bağırıyordu kucağımda oturmak istiyordu. Şuan 5 ay 13 günlük 10 15 Saniye desteksiz oturabiliyor çünkü isteğine hiç engel olmadım 😊 Eğer engel olursan gelişimin etkilemiş olursun. YouTube da çocuk doktorlarının bu konuda videoları var izleyebilirsin. Beli batar olayına da gülüyorlar zaten doktorlar sen bebeğini takip et o ne istediğini sana anlatmaya çalışacaktır
Zlm Asel21 ben az az oturtmustum 4. Ayda destekli 5 te desteksiz denemeye başladım Pzt 6 olacak artık kendi oturuyo çok heycanlaninca dusuyo gerçi 😁😁😁 Ama.benim kizim kendisi kalmak istiyorum kafasını kaldırmaya çalışıyordu
Oykusmummy Asel21 benim kızım da tam 4 aylık şuan. 3,5 aylıkken bile kalkmaya çalışıyordu ama oturtmuyordum. Şimdi resmen oturt beni der gibi kalkmaya çalışıyor biraz biraz destekli oturtuyorum bence de bebek belli ediyor kendini bebeğini takip et canım ☺️