hlebz5255 merhaba, çocuk cerrahisi takibine girin. Benim kızımda doğduğundan beri çok zorlanıyordu. Sadece anne sütü alıyorken zorlansada yapıyordu ama ek gıda süreçlerinden sonra… çıkmaza girdik. 3,5 yaşında kızım 2 ay önce teşhis konabildi, “hirschsprung hastalığı” yani bağırsağın bir kısmında gevşemeyi sağlayan sinir hücresi yokmuş. Hemen ameliyat oldu ve çok şükür artık kakalarını yapabiliyor. Biz teşhis konana kadar önce probiyotikler, basit ilaçlar, biraz daha kuvvetlileri, lifler, likit vazelin, sınra birkaç kez basit lavman, sonrasında onlarda etki etmeyince kakaları taşlaşınca… ve tamamen tıkanınca yüksek rektal lavman, agresif lavman yaptık. ( 500 cc serum ve ename yi 30 cm sonda hortumuyla makattan bağırsağa gönderip, içeride balon şişirip bu işlemi sabah akşam aralıksız yaptık) 16. Günde tamamen dökülebildi kakalar. 1 hafta sonrasında tekrar tıkanmaya başladı. En hızlı şekilde çocuk cerrahi ve çocuk gastro takibine girin.. mümkünse üniversite hastanelerinin öğretim üyelerinin kontrolünde kalın. 3,5 yıldır gecemiz gündüzümüz kalmadı. Kaçkez kakalarını yapamadığı için bağırsakları çıktı hatırlamıyorum bile. Gündüz poliklinikte gece acillerde geçirdik.
Bizimki en uç örnek! Sizin öyle olmaz inşallah ama bilin ve çok çok ciddiye alın istedim. Geçmiş olsun. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bu arada