Ummuselim travazol (doktora sormalı az kortizon içeriyor)
linola yüz kremi (egzama için)
mustela stelatopia serisi
ılık su ile duş (haftada 1 şampuan)
likid deterjan ile çamaşırlarını çift durulama + ütü (bunu gerçi herkes yapıyor)
tahin,baharat,salça,domates,patlıcan,kızartmalar,paketli gıdalar,kuruyemişler,çilek,limon,portakal mandalina ❌
kimse öpemez elleyemez.
kremlerini yağlarını sürekli sürüyorum,sabah öğlen akşam gece şeklinde.
Banyosuna kullandığım müslin örtü ile dışarıda kullandığım müslin örtü vs bunlar hep ayrı.Haftada bir çamaşır makinasını boş 90derecede çalıştırıp iç temizletme yapıyorum.Halıları yıkamaya verdim kaldırdım.Evdeki biblodur aksesuardır yapma çiçektir toz toplayacak ne varsa koliye koydum kaldırdım.Gün aşırı toz alıyorum.Çıplak tenini (hava alsın diye soyduğumda) muhakkak müslin filan serip öyle yatırıyorum oturtuyorum koltuğa.Evi bol bol havalandırıyorum.Güneş egzamayı azdırır ki doktor da söyledi,o yüzden günlük direk güneşe çıkma süresi 5dakika. Akşam üstü 5 civarı da dışarı yürüyüşe çıkartıyorum gün aşırı.
Bende de egzama var,arada coşar filan ataklarım olur.Tabi yetişkin olduğum için yıllardır kaşımam,yediğime tükettiğime dikkat ederim.Genetik faktörlü bir kısmı da olduğundan ileri de oğlum da benim gibi egzama ile yaşamayı öğrenecek.
Oğlum 2,5-3 aylıkken kızarıklıkları başladı tabi benimki gibi olmadığından bilemedim.Çoğu doktor da anlamadı ve iyice çoğaldılar tüm vücudunu kapladı bu sürede. 4. Aya doğru özel bi doktor bulduk gittik,saolsun baya çözdük.Şuan 7 aylık oldu oğlum, 3 yerde varda 1cm genişliğinde yuvarlak şekilde kabartı.
Çenesinin altında gıdısında göğsünde filan vardı mesela çok fena fısır fısır sulu yara idi.O zamanlar tabi oturamıyordu sürekli yara büyüyordu.Oturmaya başlayınca orası 1 haftada geçti mesela.