Nuroz Kızlar oğlum 2 buçuk yaşında ve hala konuşmuyor anne baba hayır evet hadi mama gibi toplasan 5 6 kelime baska yok doktora götürsem mi biraz daha beklesem mi bilmiyorum
Sdcnk Nuroz Cok bilgim yok ama 2 buçuk yaşında daha çok kelime konuşuyor olması lazım diye biliyorum bir doktora götürmeniz de fayda olabilir geç kalmamak adına
Pcoslubiranne Nuroz Götürmelisiniz tabi ki de.En azindan iciniz rahat eder.Bol bol konusun.Emzik emiyordur buyuk ihtimal.Emzik kullaniyorsa biraktirin.Kres onereceklerdir buyuk ihtimal.
Tuba Nuroz Mutlaka götürün. Ne kadar erken o kadar iyi. Benim oğlumda 2,5 yaşında ve doktora götürdüm işitme testi falan yapıldı. Otizm ile alakalı da testler yapıldı. Şimdi haber bekliyorum dil terapistine başlayacak 🙏🏼
Mertf Nuroz etkinlik kitapları var dil becerileri konuşma ile ilgili kesinlikle tavsye ederim 2 yas 3 yas alablrsnz soru cevap seklinde oldgu için bi şeklde soruya cevap vermeye calışr kelimeside artar
Nuroz Sdcnk bilmiyorum herkes geç konuşur erkek cocugu diyor anca diyorlar öyle kaldım götürmek istiyorum aslında
Minikprenses_1 Nuroz Çocuktan çocuğa değişiyor bence o benim bir arkadaşımin oğlu masallah çok iyi konuşuyor iki yaşında ama hepsinin gelişimi farklı tabi siz bol bol teşvik edin TV izletmemeye çalışın akranları ile bir arada olunca da daha artabilir belki
Minikprenses_1 Yani az kelimesi varmış çocuk doktoruna bir danışın kimisi geçde konuşuyor ama yinede doktora danışmak daha iyi
ArenAta Tv izliyor mu yanls anlamym elestirmek için sormuyorum haddim değil.bnmki de öylede geciktiriyormuş
Nuroz Çizgi film izliyor arada tabi arkadaşlarıyla oynuyor iletişimi var hep konuşuyorum ben kitap okuyoruz dinliyor beni her dediğimi anlıyor yapıyor aslında sadece iş konuşmaya gelince yok 😞
dolunay01 Tuba benımde pgşum 27 aylık bende gıturmeşıyımı acaba bilemiyorum .anne baba mama gel oku ham dede abba ebi abi yani .at tut .anne ge.baba ge gel dıyor yanı .gemi .baba par dıyo para kazanacak baba diyorum .baba par bı cümle mı .sizce.dede yok baba yok bunlar cümle sayılabilir mı .no dıyo ball dıyo .at dıyo .az mı bu kadarı nasıl Çıkart diyorum çı dıyo kırıldı diyorum kı dıyo .
Junior_tektas merhabalar, eşim çocuk doktoru iki yaşını doldurmuş çocuklar kelime sayısından ziyade en az iki kelimelik cümle kurması gerekiyor. Mesela anne gel, baba git, anne ver gibi. Eğer kuramıyorsa kontrole götürmeniz doğru olacaktır.🤗
aykoz_ Nuroz kızım 26 aylıktı dediğiniz gibiydi. 2 aydır ben tv yi tamamen kapattım şuan dili çözüldü. Cok anlasılır konusmasa da açıldı yani baya fark etti kapatınca
Gamzee181 Nuroz ben götürdüm doktorun ilk sorduğu şey kelimesi var mı oldu ben de evet 10 a yakın Kelime var diyince .. tmm kelime varsa problem yok kelimesi olan çocuk yarın cümle de kurucak dedi beklemedeyiz ☺️
Gamzee181 Elanur11 birde oğluma bir şey anlatırken ya da kelime hecelerken sağ işaret parmağımı dudağımın yanına koyuyorum böylece dikkatini oraya çekiyorum dudak hareketlerimi izliyorr