HappyKids Canımız annelerimiz, burun tıkanıklığının nedenleri ve olumsuz etkileri hakkında hazırladığımız blog yazımız yayında! Öğrenme Güçlüğü Doğumsal Nedenler Geniz Eti Sorunu Uyku Zamanı Burnunun Tek Tarafının Tıkanık Olması Zararları Nelerdir? İçerikler Linkte! 🚀 https://blog.mutlubebekleriz.com/saglik/bebeklerde-burun-tikanikligi/ Bebeğiniz burun tıkanıklığı sorunu yaşıyor mu? Bunu sık mı yaşıyor? Nasıl çözüm üretiyorsunuz? Yazımızı okuduktan sonra konuşalım mı?🥰
Bebek2020_ HappyKids Kaynattığım sıcak suyun içine 1 çay kaşığına yakın vicks i ekliyorum. Suyu odada bırakıyorum. Kızım uykudayda yakınına bırakıyorum. Burnu akıyor rahatlıyor açılıyor
Mehfam HappyKids fizyolojik serum ile her iki burnuna sıkıyorum sonra burun temizleyiciyle çıkarıyorum eğer nezle grip gibi bir durum varsa 2 saat aralıklarla yenidoğanken nezle olmuştu böyle atlattık ama havaların soğumasından tam iyileşemedi 🤷♀️
Bebek-annesi HappyKids enjektör ile burnuna serum fizyolojik nasıl sıkıp temizliyorsunuz tazyik yaparak 9 aylık bizimki o şekilde bi temizlemek istiyorum. burnunu asla temizletmek elletmek istemiyor hemen ağlıyor. Ben serum fizyolojik 2-3 damla sıkıyorum ıslansın diye sonra çekiyorum aspiratör ile ama sadece içini temizliyor tam temizlemiyor gibi 🤷🏻♀️
Ikra-5561 HappyKids Sedakk16 ben denemedim ama deneyen bir arkadaşımın tavsiyesi soğanı ortadan kesin.bir kaç tane karanfil saplayıp beşiğine yakın kıyun iyi geliyormuş
Mervexxx Bebek2020_ Doktorum onun kokusunun çok keskin olduğunu söyledi ağır gelebilirmiş naneli bi damla verdi onun yerine
Bebek2020_ Sedakk16 bebeğim 16 aylık. 3 aylık bebek için farklı birşey kullanabilirsiniz. Bu ağır gelebilir
Kbrahsen Mehfam merhaba kac cc veriyorsunuz acaba tek buruna? benim kizimda 2 aylik burnu tikali suanda
Adaduygu eefsun cold mix ise yarıyormu heekes cok ovdu bizjm kiz 6 aylik spreyle aciyorhm ama ondada bazen actirmiyo bu dediginizin herhangi bir zarari varmi biliyomusunuz
SEDANURRRR Fizyolojik serumlar var ondan damlat sonra burun temizleme aparatıyla temizle o serum hemen akıtıyor zaten
Ikraberra Kızım 3 aylık 1 hafta süren burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı yaşadık. Emzirme kampı yaptım,burnunu sürekli açık tutmaya çalıştım serum fizyolojik damlatıp burun aspiratörüyle temizledim ve çiğ sarımsağı ezerek tükettim çok faydası oluyor,deneyin.
Ikraberra Pasamm-6387- anne ile bebeğin gün boyu aynı yatakta olduğu, annenin temel ihtiyaçları için yataktan çıktığı, bebeğin her uyandığında anneyle ten temasında olduğu ve emzirildiği bir süreçtir. Bebek sürekli memede olacak 😊
Ikra-5561 Bebek-annesi 2 buçuk aylık kızım 2 ml çekiyorum bir bir sıkıyorum burnuna biraz burun deliğini tutun tabi ağlıyor o arada aldırmamaya çalışın (zor tabi).sonra kaldırıp başı hafif aşağı eğimli tutun ve sırtına vurun çoksa akıyor zaten.ben serum suyunu verirken çok ağlıyor oyun tutturmaya çalışıyorum bazen işe yarıyor.
Berilsmommm Bebek-annesi doktora BNde 2-3 damla kadar sıkıyorm demiştim 30 ml sıkabilrsn demişti 2 buçuk aylık kızım yan tutup eger genzine gidersede sırtına yavaş yavaş vurmamı söyledi
Gulsah2626 Bebek-annesi Semracecoerkan benim evindeyse nem yüksek hangi makine acaba acil nem düşürmem gerek
Eylullmomss Burun tıkanıklığı mı yaşıyorsunuz yeni doğan yaşlı çocuk büyük farketmeksizin herkesin evinde olabilicek sadece iki şey kuru soğan ve karanfil bu ikisiyle 15 dk da en geç yarim saat 1 saatte etkisini gösterir soğan karanfil ikilisi ne kadar burun bölgesine yakın olursa o kadar kolay açılır. Soğanı tam ortadan ikiye kesin kestiğiniz 2 soğana ayrı ayrı karanfil batırın çocuğunuzun başucuna koyun ve mucizeyi görüp kahvenizi içip rahatlıkla keyfinizi çıkartabilirsiniz 💁♀️
Ikraberra Eylullmomss Bazı çocuklarda işe yaramıyor bu yöntemler ve Allah korusun hepten tıkayıp nefes darlığı yaratıyor