Kanka Merhaba çocuğum 7 aylık olacak ek gıda başlangıcında tadım başlamadan tarhana çorbası ( salçalı tuzlu ) mercimek çorbası ( et sulu) yoğurt ( alerjisi var mı yok mu bilmeden) başlandı. Sonrasında buharda pişirme ile havuç patates verdim yemedi yine havuçlu patatesli çorba yaptım sulu yer belki diye yemedi içine pirinç attım yemedi severek yediği yoğurt var o da kakada kan gördüm onu da veremiyorum artık Meyve süzgecine meyve koyarsam onu güzel emiyor onun dışında bi şey yemiyo ne yedirecem ben çocuğuma akıl verin bana 😞 emziriyorum
Berenhanim Kanka ilikli su, yeşil mercimek,kırmızı kapya biber,havuç, tereyağ biraz da erişte koyup pişiriyorum çok severek yiyor
pandemibebegi Kanka Herşeye baştan başlayın bence. 3 gün kuralıyla o zaman anlarsınız neye alerjisi var.
Mavi666 Kanka bana kalırsa üç gün kuralına uyarak her şeyi deneyin elbet seveceği bir şeyler çıkar. Benimkinin 10 ayı bitti hala bir şey yemiyor ne meyve ne sebze. Nadiren et yiyor o kadar. Her şeyi deniyorum hepsi çöp. 😔
Wanderlust Kanka alerjisi olursa hangi gida alerji yapti bulamazsiniz o sekilde. Ayrica salca ve tuz/seker yasak bebekler icin
Berenhanim Kanka ben ilk zamanlar sizin gibi patates havuç püreleri verdim hiç yemedi öğürüp atıyodu.Sonra ek gıda kitaplarından tariflere baktım o şekilde yapmaya başladım.Doktorumuzda bulunduğun mevsimde hangi sebze varsa kullanabilirsin demişti.Hiç alerjik reaksiyon da göstermedi.Deneyerek ilerlicez mecbur.Hiç tek tek denemedim sebzeleri sevmiyolar o şekilde ya
Kanka Wanderlust bende öyle yapmak istedim ama bi süre anneler bizdeydi yicek çocuk deyip diyip yedirdiler şimdi yanlız kaldık ama şimdi de onları yemiyo
Wanderlust Kanka simdi yemiyor diye tuzlu vermeye devam ederseniz suan sindirim sistemi tam gelismedi bobrekler icin tuz cok zararli hastanelik olabilirsiniz doktorunuza danisin mutlaka seker ve tuz cok zararli henuz kucucuk cocugunuz yazik
Kanka Wanderlust bi haftadır yalnızız vermiyorum 😞 en fazla 6-7 kez tuzlu çorba yemiştir onlarda da bi çorba kaşığı kadar inşallah sıkıntı olmaz
Wanderlust Kanka yok o kadardan bir sey olmaz endise etmeyin ama bundan sonra vermemeye gayret edin bobrekleri icin cok sorun yaratabilir saglicakla buyusun insallah 🌸
Alyameltem Kanka Izgara tavuk et köfte yanına makarna pilav erişte köfteye domates sosu tavuğun yanına garnitür sulu yemekler düğü çorbası yayla şehriye çorbaları sebze çorbaları ben 7. Aydan beri gayet veriyorum yiyor severek biz de tadımlara meyve ile başladık başts dedim eyvah sebze yemiycek sebzeli kekler yapıyorum krepler yapıyorum yediriyorum al sebze diye vermiyorum sevmediği sebzeleri yani çok güzel tarifler var sürekli sıvı vermek doğru değil benim kızım bugün 9 aylık oldu normal yemek yiyor bizimle tabi baharat yağ tuz oranını ona göre ayarlayıp atmıyorum biz yemeğimize sonradan atıyoruz bahsrst tuz bence yol yakınken alıştırın
Alyameltem Kanka Sebzeyi al sebze diye vermek yerine sevemiyorsa keklerine pankeklerine kreplerine koyarak yedirin, veya et yaptığınızda yanında sebze verin bi etten bi sebzeden şekilde yedirebilirsiniz diye düşünüyorum bence alışır.. ev yemeklerine de alıştırabilirsiniz sizin için kolaylık olur
DaisyMom Kanka valla bende bizim yediklerimizden veriyorum.Cok az tuz koyuyorum.Bazen kizima ozel yapiyorum.Bi ara bu hero baby tam tahilli oluyordu meyve rendeleyip yiyordu guzel.9 aylik olmak uzere mamayi bile dogru duzgun icmiyor.Ek gidayi reddediyor gibi.Cok israr edip zorlamamak gerek.Bende o zamanlar yemiyordu ustune dusmedim daha sonra bi anda yemege basladi.simdi yine ayni oldu.Bi dongu icindeyiz.
Berenhanim Mavi666 ben kitap almadım arkadasımda vardı ondan bakıp kafama göre uyarlama yapıyorum genelde.En son kıymalı patates yaptım.Kıyma soğan biber kavurdum patatesi haşlayıp içine kattım oyle yedirdim yanında da yoğurt