aabcdefaaa merhabalar öncelikle lütfen moralinizi bozmayın modunuzu düşürmeyin sakın bebeğiniz küçük etkilenmesin. Facebook da emzirme akademisi diye kapalı bir grup var hemen oraya istek yollayın gruba girin çok iyi doulalar var ve her sorunuzu yanıtlarlsr. Buraya yazdığınız gibi oraya da yazın lütfen sizn gibi bir çok kişi oradan faydalanıyor.:)
Benim bebeğim 1 haftaya 4 aylık oluyor. Ve doğduğu ilk gün memeye yapışmıştı ama 3. Ay atağında meme reddi yaşadım bende ve tam 1hafta sürdü diyebilirim. Emme süresi kısaldı , yürüyerek hoplayarak emdi sonra tamamen reddetti. Asla h bi şekilde memeye dönmedi aç bıraktım 1 dk emip bıraktı. Emzik veriyordum uykuya geçişlerde önce onu kaldırdım. Evin sıcaklığını artırdım bebeğimi soydum sadece bez ile ben de üst kısmım çıplak şekilde kucağımda dolaştık takıldık hep. Ara ara meme teklif ettim. Eşimi gönderim bebeğimle yine üstsüz yattım. 1 kere yatakta o şekilde uyumak için emdi ama ne emmek. Parmak emdiği elini koltuksltı kısmına soktum yanına uzandım memeyi ağzına verdim 1-2 emdi döndü ağladı emdi döndü en son emerken uyuyakaldı 5 dk filan emdi. Sonra bak böyle olmayacak duşa girmeye karar verdim. Suyun sıcaklığını ayarladık bebepimi kucağıma aldım eşim de su tuttu kucağımdaki bebeğime . Banyodan hiç korkmadı oğlum ama bş kaç dakika bekledik teklif ettim bş ara tuttu emdi sonra çıktık. Akşam bidahs ertesi sabah bidsha sonra evde yürüyerek vs ama 4 5 gün günde 3 kere filan duşa girdik eşimin de yardımıyla. 9 Ay karşımızda su içinde kaldılar ondan mı bilmiyorum artık. Sonra geri döndü Allaha şükür. Tabiki o sürede çok kilo alamadı ama memeye döndü ya şükür hemen toparladı. Tavsiyem Emzik biberon kaldırın . Sarılık riskiniz yok zaten. Ağlayacak kolay olmayacak ama çabalayın bitmez geçmez sanıyorsunuz ama inanın geçiyor. Lütfen söylediklerimi yapın geri dönecektir . Benim yakın arkadaşım yaşamıştı aynı zamanda bende onun tavsiyesiyle öğrendim yazdım. Pes etmeyin bebeğiniz için her şey güzel olacak . Çok zor ama mofunuzu düşünmemeye cslısın insanların yanında emzirmeyin mama ver aç diyenler olacaktır moralinizi bozmaktsn başka işe yaramaz. Modunuzu yüksek tutun. Hemen emzirme akademisine kaydolun 😊