yasem Muartay taburcu olmadan önce tahlilleri yapılmıştır ve size bilgi verilmiş olmalı? Herhangi bir açıklama yapılmadı mı size?
Zehraalyam Bence direk hastaneye gidin 15 im üstünde çıkınca fototerapiye alıyorlar çünkü hastane de çıkan sonuçtan sonra belki evham yaparsınız ama hastane de gereken müdahale oluyor , korkmayın çok şükür iyileşiyorlar 🙏
Zehraalyam Bence sarı ışık ve sarı tülbent falan kullanmayın, ben tam tersine onların çok etkilediğine inanıyorum
Durununannesi11 Muartay gidin tabii ama sağlık ocağında kan alırlar canım hastalerde makinayla bakıyolar canı yanmaz yavrucağınn biz kuvezden sonra bulunduğum ildeki hastneye gittim ordada kan alıyolarmış doktor gerek görmedi özel hastanelerde galiba makina var yanınızda varsa gidin ddrim tabiki yoksa sağlık ocağına mutlaka götürünn geçmii olsun geçicek üzülmeyinn😊
ikikizannesi AygulSina aslinda degisiyor normalde 17 18 dgrudur ancak bebegin genel durumuda etkendir kilo dogum oylusu vs bu yuzden 15 i gecince fototerapi gerekli gorulebilir
AygulSina ikikizannesi cunku benim oglumda 15.5 sarilik vardi ve bizi hastaneden biraktilar ebemiz vardi surekli takip etti hergun geldi gitti eger 18 oluraa fototerapiye alicaz demislerdi hastaneden
ikikizannesi AygulSina dgrudur genel durumu iyidir bebek dusuk agirlikla dunyyaya gelmisse emmesi az genel durumu kotu ise 16da alinabiliyor bn kendim saglikciyim kizimda gelisim geriligyle dgmustu 2700 15i bir tik gecse alincakti ama sukur gecmedi sadece 45 gun surdu
ikikizannesi AygulSina uzamis sarilikti bizimki 45 gunde kac kez kan vermek zorunda kaldik cok zor bi surecti iki kizimdada aynini yasadim
Kahramanlar0 Sarılık aniden yükseliyor canım git hemen acile topuk kanı alsınlar oğlumda bir gece daha bekleyim poliklinik dr görsün dedim bir gecede 25 çıktı sarılığı sakın ihmal etmeyin
Cutebaby Muartay kan alırlar 16 felan çıkarsa mor ışık tedavisi olacaktır başına geldi biliyorum o kadar emzirmeme rağmen değeri düşmüyordu bana hemşireler çok ısrar etti mama verelim diye doyması önemli dediler dinlemedim en son ikna ettiler her mama verildiğinde kan değeri düşüyordu yani 22 den 18 17 ye sonra git gide normal değere düştü ve mamayı bırakip anne sütuna devam ettim 1 kere kullanın sonra geçer canım kullanmazsin
AygulSina ikikizannesi bizimkide uzun surdu hatta 1 aylik kontrolune gittigimiz zaman doktorumuz hala sarilik var ama anne sutu alan bebeklerin daha uzun surdugunu soylemisti ve bir defa kan alindi bizde oda hastanede ama cok korkmustum bide lohusa psikolojiside var agliyordum surekli koynumda uyutum hastanede her 2 saate bir 25ml icirmeye ozen gosterdim sonra dusmustu hatta hemsire sabah gelince gece 16.7 olmus kanda 18 cikarsa kalicaksiniz deyince beni iyice bi aglama almisti ama cok sukur dusmustu 15.5 sonrada ciktik ebede her gun eve gelip kontrol etmisti
Efe_nin_annesi20 ikikizannesi aynısını yaşadık bizde 45 günlükken bile değeri 13 tü fototerapi gördü 3 günlükken 18.5 çıktı bir gece çiftli fototerapi gördü 12.5 oldu eve geldik iki günde bir bakılıyordu 13 15 falan oldu ama 15 den yukarı çıkmadığı için bişey yapılmadı cidden çok kötüydü o zamanalt
ikikizannesi AygulSina bizimde en son 45. Gun 9a dusmustu ondan once hep 14 15 di deger hic dusmemisti anne sutunden oluyor ztn fizyolojik sarilik fototerapi bile alsa emdikce yine yukselicekti tek caresi emzirmek
AygulSina ikikizannesi bende bol bol emzirmistim birde gun isigi kis bebegi oldugu icin pek gunes yoktu
BelisM Muartay kanda bakılan bi değer var sağlık ocağı buna bakabiliyosa orayada gdebilirsiniz. Sonuca göre hastaneye gtöeniz gerekebilir.total bilirıbin bakıcaklar.gününe göre değerlendirme yapmaları gerekiyor. Bazı durumlarda fototerapi amaçlı yatırmaları gerebilir ya da sınırdaysa ertesi gün tekrarlarlar düşmekte olan bi değer mi yükselmekte olan bi değer mi diye
BelisM Arkadaşlar iyi bildiğim için söylüyorum bilmişlik olarak algılanmasın lütfen.Gün ışığı ya da evdeki ışıkların bir faydası olmuyo özel bi ışık gerekli fototerapi cihazıyla veriliyo bu ışık.
hamzamom Muartay 6 günlükken bi gece hastanede fototerapi gördük. Sık yemesi lazım. Anne sütü yada mama fark etmiyo önemli olan kaka ve çiş yapması. Vücut sarılığı dışkıyla atıyo. Hastaneye gidin bence. Kan alınıp değeri ölçülsün.
Muartay hamzamom hastaneye gittik emsirme ve mama verdi simdi de emmiyor deliricem mecbur her 2 saatte bir mama veriyorum yarın sabah tekrar tahlile gidicem emmese olur mu
Nihankuzey Muartay zaten ilk yedi gun dolmadan saglik ocagina gitmeniz gerekiyo biz gitmistik ikinci topuk kani icin gidin sabahtan isterseniz bakiyolar zaten