Fundasu Merhaba bayanlar, 5 günlük bebeğim sarılık olmuş, sağlık ocağında topuk kanı alınırken hemşire göz çevresinden ve renginden anladı. Benim ne yapmam lazım yenidoğan olupta sarılık olan var mı önerileriniz nelerdir?
Baloglumm1 Fundasu Şuan hiç durmadan hemen hastaneye gidin. Biz gitmedik zaman kaybetmişiz bebeğim şuan yoğun bakımda yatıyor. Sakın ihmal etmeyin. Geçmiş olsun
Oglumunannesiyim Fundasu bı çok kişinin başına geliyor bu korkmayın bizde atlattık bol bol emzirin 1 buçuk 2 saati geçmesin geçmiş olsun
Oglumunannesiyim Fundasu 1 ay 4 günlük olduk 3 günlükken başladı sarılık daha yeni geçmeye başladı kiminin hemen geçiyor mus kiminin uzun sürüyor mus ama dediğim gibi bol bol emzirin 🤗
Busradeveci Fundasu Merhaba benim bebegimde oldu hatta yogun bakimda bile yatti sarilik derecesini mutlaka gidip olcuturun kan vermedende derece gibi bir cihazla olcuyor hastaneler 17 altiysa kendiliginden atmasi bekleniyor sarilik bebegin 4 ve 5. Gununde en yuksek seviyeye ulasip 10. Gunde dususe gecer led altinda yatirmak vs hicbirsey cozum olmaz sadece bolca emzirme sut yetmiyorsa mama alip tuvalet ile atmasi beklenir eger sarilik 17 ustu iste mutlaka bebegi yatarak tedaviye aliyorlar cunku fazla sarilik beyne hasar veriyor ek olarak sarilik ilk gozlere gelir govde el bacak ayak olarak asagi iner giderkende ayaktan yukariya dogru temizlenir ve en son goz beyazindan gider bu sekilde de kontrol edebilirsiniz
Beycaamommy Doktora gidip kan tahlili verin gözlerine kadar geçtiyse sarılığı yüksek demektir süt az geliyordur mama verin led ışıkta yatırın ama önce doktora gidin
Baloglumm1 Minikask35 benimki keşke basit bi sarılıktan yatsa.. sarılık çok ilerlemiş kalbini yormuş ritim bozukluğu olmuş 😞 çok zor günler geçirdim birkaçgündür iyi gidiyor durumu düzeldi ama ilaç kullanacak yavrum 2 sene çıkmasını bekliyoruz birkaç gün içinde çıkaracaklar inşallah 🙏🏻
Minikask35 Baloglumm1 benimkide çok yüksek 23-24 gibi biseydi çok korkuyorum kan değişimi yaptılar mı yoksa ışık tedavisimi kaç gündür yatiyo
Baloglumm1 Minikask35 Hayır kan değişikliği yapılmadı. Benimki direk kalp hastalığından yatıyor. Sarılık umrumda değil suan kalp ritmi düzenli bi şekilde devam etsin yeter🙏🏻 Sizinkine Işın tedavisi mi veriliyor?
Minikask35 Baloglumm1 Evet aslında kan değişimi yapacaklardı ama hiç bı hastane kabul etmedi dolu olduğu için bı hastane bulduk orda şuan işin tedavisinde 1-2 güne çıkar dediler bilmiyorum ..çok korkuyorum sadece
Baloglumm1 Minikask35 korkma eniştemede küçükken kan değişimi yapmışlar sarılıktan suan sağlık durumu çok iyi. Rabbim dermansız dert vermesin 🙏🏻