birannebirevlataybars38 Merhabalar güzel anneler benim oğlum beş aylık bugün yürüteç aldım 10 dk 5 dk felan bindiriyorum bide artık biz meyve püreleri felan yemege başladık yemek suları felan başladık
Fatmaaa22 birannebirevlataybars38 biz 6 aylıkken e bebeğe gittik yürütec almaya oradaki çalışan arkadaş sağolsun bizi bilgilendirdi. Bu ayda yürütec daha erken kemik gelişimini bozabilir bacakları ayrık kalacağı için dedi. Ayrıca bebekte kalça ağrısı bacak ağrısı yapabilir dedi motor becerilerinin gelişimini yavaşlatır dedi. Bana kalsa hiç kullanmayın ama illa kullanmak istiyoruz derseniz de 8. Ayda falan kullanın dedi. Ben çok araştırdım ve zararlı olduğuna karar verdim isterseniz sizde bir bakın
Paradiseeeee birannebirevlataybars38 bizde 5 ay 12 günlüğüz bende 2 haftadır yürüten koyuyorum 5.10 dakka bazen 15.20 dakka vs çocuğun durumuna bağlı ama ek gıdaya daha geçmedim 16 da atlık kontrolümüz var o zaman doktor söyler napıcamı anca o zaman başlarım
Fatmaaa22 birannebirevlataybars38 bir de normal yediğimiz yemeklerde salça ve tuz olduğu için ben hiç onlardan vermedim. Tabi ki biz de böyle büyüdük, simdi veren anneler de var fakat ben ister istemez belki midesine zarar verir diye vermek istemedim
Su1 birannebirevlataybars38 bizde 6 aylığız yürüten aldım ama sadece bir kere koydum içine bizde öğün olarak yemeye başladık
birannebirevlataybars38 Fatmaaa22 benim yemeklerin tutsuz olur genelde yok gibi bişe yani az tuz koyuyorum eşim atoyorı istediği kdar
Fatmaaa22 birannebirevlataybars38 en iyisini yapıyorsunuz genelde ben hep tuz atarım. Aslında tuzu yemek pişerken atmak çok zararlıymış ama iste diğer türlü de ben çok sevmiyorum mecbur zararına katlanıyoruz :)
birannebirevlataybars38 Su1 valla canım bizde kolay büyümedim annelerimizde çok çekmiştir kendi annemden örnek verirsem altı tane dogurmus üstüne kaynının çoçukları artı ev yemegi silme süpürme derken zaman geçmiş kolay degil yani hiçbirsey
Su1 birannebirevlataybars38 tabiki çok zor şuan imkanlar çok çok iyi eskiden daha zordu her şey annelerin hakkı ödenmez
cydcvk birannebirevlataybars38 salçalı tuzlu yemeğin suyunun verilmemesi gerektiğini doktorunuz söylemiştir bende söyleyim. Tuz ve salça bebeklere yasak böbrekleri henüz onları süzemez ilerde böbrek yetmezliği yaşamasını istemezsiniz sanırım