Aryamm06 Kizlar bebegim 6 aylik oldu ilk cocuk ilk defa corba yapcam ne corbasi yapalibirim tarif verin😀
Syr Aryamm06 6. Ayda kabak patates havuç balkabağı tatlı patates verebilirsiniz mesela meyvelerden elma armut şeftali muz avokado. Ama ilk vereceğiniz gıda yı 3 gün deneyeceksiniz. Örneğin kabak ile başladınız 3 gün boyunca sadece kabak vereceksiniz bunun amacı bebeğin alerjisi var mı onu öğrenmek. Başka gıda vermeyeceksiniz ki karıştırmayın. ilk gün bir tatlı kaşığı kabak püresi ikinci gün iki tatlı kaşığı üçüncü gün 3 tatlı kaşığı. Sonra diyelim havuca geçtiniz. İlk gün 1 tatlı kaşığı havuç+ kabak verebilirsiniz. İkinci gün 2 tatlı kaşığı havuç+kabak. Böyle böyle ekliyorsunuz. Yani her gıdaya en az 3 gün deniyoruz ve asla aynı gün iki farklı gıda denemiyoruz.
Yasemin38 Aryamm06 https://resimyukle.io/r/MrXyQtkKd4 liste işine yarar belki canım. Tadım yaptığın sebzelerle çorba yapabilirsin
Aryamm06 Denizzz88 vlha bilmiyorki bn ilk cocuk sadce yogrut verdim arda baska bise vermedim tadm nasl oliyir ne veriyouz
Denizzz88 Aryamm06 oğlumda 6 aylik olucak da doktor bize liste verdi önce 3 gün kuralı ile sebzeleri tattırmanız lazım alerji yapıcak mı görmek için. 3 gün patates verin ezip sonra 3 gün havuç sonra 3 gün kabak falan diye gidiyor doktorunuz açıklamadı mı
Syr Aryamm06 bu arada sevmezse kesinlikle zorlamayın o gıdayı bırakıp 10 15 gün sonra tekrar deneyin. Çocuklar meyveyi zaten yiyor o yüzden sebzeler ile başlayın. Meyveye alışınca sebzeyi reddetmesin. Benim şu an bebeğim 6 ay 23 günlük öğlen tadım yapıyorum akşam üzeri tattırdığın şeylerin karışımından çorba. Yoğurt ve meyveler de var tabi.
Aryamm06 Denizzz88 canim liste varsa bna fofo atarmsin bize vermedi biz daha 6 aylik kontrole gitmedik
Denizzz88 Aryamm06 liste dediğim sebzeler yazıyor ilk hangilerini denemem gereken patates havuç,kabak,tatlı patates,balkabağı sonra meyveye geçin elma,muz,armut,avokado. Buarada sebzeleri denetirken içine mutlaka 1 çay kaşığı zeytinyağı koyun ki kabız olmasın
Yasemin38 Aryamm06 rica ederim. Küp küp doğra az suda haşla sonra çatalla ezerek ver canım bütün sebzelerde aynı işlem.