Bogaannesi Ayni şeyleri yaşadığım icin bronsit postlari ilgimi cekiyor yardimci olmak istiyorum. Ne yaşadığınızı ne kadar caresiz hissettiğinizi biliyorum ancak ben o kadar alıştım ki artık bronsite.. Benim bebeğimde normal grip gibi bir durum yok. Hastaysa direkt bronsit oluyor. Artik bizim için doğal bir süreç oldu. Ve cevremi de gözlemledim yani bircok cocuk yaşıyor bunu ve atlatiyor. Biz anneler cok fazla korkuyoruz. Bu kadar korkacsk bir sey yok aslında. Hastalik işte, şifasi da var cok şükür.
Ateş icin de ilacini verin ihmal etmeyin, ağrıları vardir sadece ates düşürücü olarak düşünmeyin. O öksürükler göğsünü de agritiyor. O nedenle kullanmaniz faydali olur.
Üstünü ince yapın, ince örtü örtün, takipli olun. 37 ateş sayilmaz ama hasta bir çocuk icin tedbirli olmak gerekir.
Bir de bebeginiz 6 aylik sanırım, ben ihlamur+ elma (tam orta kismi, cekirdegi, sapi ve kabugu da dahil olmak üzere bir parça) bir ufak dilim limon kaynatip veriyorum. Icine bal da katiyorum ama sizin icin uygun değil. Yalnizca ihlamur ve elma kaynatip verebilirsiniz. Onu ictikten sonra bogazi yumusuyor bir nebze rahatlıyor. Bir küçük kahve fincanı kadar icirebilirsiniz.
Onun dışında burnunu sık sık temizleyin.
Yanında kesinlikle sigara, parfüm kullanmayın. Hatta supurge makinesi bile çalıştırmayin. Toz olmamali. Evin icinde çamaşır kurutulmamali. Nefesi tikayabilecek her seyden uzak durunve odalari sık sık havalandirin. Terlemesin keisnlikle. Bu gibi şeylere dikkat edip ilaclari duzenli kullandiktan sonra gerisini Allaha bırakın, elinizden geleni yapıyorsunuz, daha fazla endise etmeniz kimsenin yararına olmayacak, o sebeple kendinizi sağlam tutun, siz iyi olursaniz bebeginiz zaten iyi olacaktır, 🌹