Zeynep228 Geçmiş olsun. Bebek küçük olunca yaşamamış birinin yanıtlaması zor olur sanıyorum. Benimki daha iki aylık, evde okula giden kardeş varsa bu tür erken gripler kaçınılmaz oluyor. Günde 4 kez yapabileğin bir uygulama anlatacağım. Bebeği yan yatır (sakın sırt üstü yatarken yapma!), başını sıkıca tut, tavana bakan burun deliğinden basınçla serum fizyolojiğin 3’te 2’sini sık. Diğer delikten sümükle beraber çıkacak. Hemen bebeği kaldır, sırtı sana dönük olsun. Sümükler akacak, fazla serumfizyolojiği de yutacak, balgamı azalacak. Sonra tam ters tarafa yan yatır ve diğer deliğe kalan 3’te 1’i sık. Yarım yarım da yapabilirsin. Sonra burun temizleyiciyi kullan, çok güçlü çekme, bebek küçük olduğu için zarar verebilirsin. Eğer bu işlemi yapmaya korkarsan(ki ben korkmuştum yapmaya) git bir hastaneye, bir bebek hemşiresinden rica et, gözünün önünde yapsın, öğren. Bir de öksürük için soğuk buhar makinası kullan, ben de omron’unki var. Yarım serumfizyolojiği dök içine, (ama maskesiz kullacaksın) burnuna yakın tut, alabildiği kadarını alsın. Rahatlayacaktır. İşin içine öksürük girince ciğerde sıkıntı var mı diye bir uzman doktora göstermende fayda var. Ben 3.çocukta hırıltının nereden geldiğini anlıyorum artık. Boğazda mı, ciğere indi mi anlıyor insan tecrübeyle. Eğer ciğerde hırıltı varsa antibiyotik başlayabilir doktorun. İhmal etme, iş büyümeden göster doktora. 👍
Banyo daha çok hasta etmez, yeter ki çabuk çabuk, üşütmeden kurula, giydir.