Defne_Nil Günaydın arkadaşlar kızım 7.5 aylık 7kilo 300gram iki aydır kilo almıyor anne sütü ile besleniyor ek gıdaya da geçtik sebebi ne olabilir?Emme süremiz çok kısa 5-6dk bu sebepten olabilir mi sütü hiç bir zaman bitirmiyor😔
Deletedmom115 Defne_Nil Neden almıyor bilmiyorum ama 7 aylık bebeği uzun emziremezsiniz yani genelde maksimum 10 dk emerler bende genelde 5 dk kadar emziriyorum ne kadar alırsa.
Milasmom Defne_Nil benim bebegimde 9.ay kontrolunde hic kilo almamisti 8 aydaki kilosuyla ayniydi 7750 kilosu. Doktor gorunumu zayif degil kilosuna takilma dedi , boyu uzadiysa belki ondan olabilir emzirdikten sonra sütünüzü sagmayi denediniz mi
asiyeomuribrahim Defne_Nil Defne_Nil canım illaki her ay düzenli olarak kili alicak diye birşey yok.7. 8. aylarda iyice hareketleniyorlar bide diş çıkartma zamanina denk geliyorlar iştahlari kapanıyor.benim oglumda 7 ay 28 günlük son 1 haftadır zar zor biseyler yediriyorum.çünkü geçen hafta dîşden dolayı ateşlendi sonrasında bide ishal oldu.diş zamaninda iştahsızlık olabiliyor korkma ve kendini kazma ve genellikle diş zamanında kilo alımı durup boyu uzumaya gdiyor
Defne_Nil Sürekli etrafa bakıyor ufacık sese dinliyor çevreyi keşfediyor sanırım maksimum 7dk emiyor zaten başta su geliyor yağlı kısım hep kalıyor doktora göre alacağının %90 ını ilk 5dk da emer diyor ama ben öyle düşünmüyorum 🤷🏻♀️
Defne_Nil Agg0207 aynen öyle yapıyorum kızım gece akşam 8de uyuyor sabaha kadar parmak emiyor ve acıkınca ağlamıyor bende 3saate bir emziriyorum haklısınız gece daha iyi emiyor
Defne_Nil Milasmom emzirdikten sonra sağdım yarım saat sonra verdim emdi yani tam doymamış ki emdi birde çalışıyorum biberonla emmeye mi alıştı ki
Milasmom Defne_Nil olabilir ben doğduğundan beri emzirdikten sonra emdigine emin olamadığım icin emzirdikten sonra sagiyodum geliyodu süt. Öyle oyle biberona alıştı emmeyi birakti kac aydir sağarak veriyorum.
2109bal Defne_Nil aynı Defne_Nil benim kızım da 8 aylık 7.400 kilosu süt alerjisi besin alerjisi o yüzden kilo alamıyor aksine bu ay vermiş bide. Sağlıklı olsunlar kilosu da düzelir inşallah doktora danıştınız mı hiç
Asyadeniz Defne_Nil doymuyordur benmkide öyleydi mamayada başladm ek olarak mama meme olarak 5 aylık olacak toplasan günde 120 cc anca veriyorm 900 grm almış bu ay geçen ay sadce anne sütü ile 300 grmdı
Defne_Nil Asyadeniz bu ay da bekleyeceğim mama düşünmüyorum ama birde ek gıda da çok kabızlık yaşadık biz ne yese kabız oldu
Asyadeniz Defne_Nil valla bn mamaya başladm çünkü açtı resmn ya uyuyordu 5 dakika şimdi emziryrm 30 cc mama verıyrm ama her emzrmede deil aç oldgunu düşündgmde uyuyor 2 saat falan