Melikeeeecansuu Doktora ek gıdaya geçecez ne vermelıyım dedım bana bu nu verdı. Hiç bile anlamadım yrdımcı olurmusunuz https://imgyukle.com/i/kY82Ky
05012021 Melikeeeecansuu 1 yaşından önce tam yumurta ve sütü nasıl önermiş🧐 1 yaşından önce yumurta beyazı ve süt önerilmiyor
Zelisskk Melikeeeecansuu 6. Aydan sonra yoğurt, kabak, havuç, patates, taze fasulye, elma, armut, muz gibi yiyeceklerle başlanılıyor bunlar 3 gün kuralıyla (çay kaşığı,tatlı kaşığı,yemek kaşığı) veriyorsun.
kirmizibasliklikiz_ e1if peki size bir sey sorayim bu yulaf ezmesi dedigi nedir acaba nasil yapilacak.. bide yumurtayi anne sutu ile acsin demis ya sutu olmayanlar nasil acacak bilginiz var mi
kirmizibasliklikiz_ e1if bide irmikli kabak nasil yapiliyor acaba bende yeni başlıyorum da hicbir sey bilmiyorum 😂
Zelisskk kirmizibasliklikiz_ mamayla açabilirsiniz veya suyla. Ama ben açmadan vermiştim içine zeytinyağı attım verdim
e1if kirmizibasliklikiz_ suyla açabilirsin kuzum, bebek irmikleri satılıyor onunla yapabilirsin muhallebi gibi aynı, yulaf da satılıyor bebekle için ama ben etinin yulaf ezmesini kullanacağım, bi de aşçı anne var sitesinde bebekler için her şey var
Hellolo Süper bir post olmuş bizde başlayacağız yakında herşeyi diline değdiriyorum ama hiç yedirmedim birde geçen hafta ameliyat oldum safrakesesinden emziremedim o gün mama almıştık yememiş çok ağlamış cicibebe vermiş annem 1 2 tane ezip onu yemiş şimdi anne sütüne devam ediyoruz bebek bisküvileri yasak deyince üzüldüm ya eskiden hep verirlerdi bebelere
Melikeeeecansuu Hellolo ben yogurt verıyorum meyve püresi çorba felan 4 5 tatlı kasıqı kadar hepsındje bı sorun olmadı şimdiye kadar. Ama cici bebeyi muz cici bebe süt cok az karıstırıp ezıp verın dıyorlar bende yapıcam onu sızde deneyın
MomKukuleta Melikeeeecansuu Öncelikle bebeğiniz kaç haftalık bilmiyorum ama 5bucuk -6 ayda başlamanızı öneriyorum. Sebzeyle veya meyveyle başlayın ama her gün ayrıca yoğurt yedirin. Ölçüleri ilk başta 1 çay kaşığı şeklinde olacak. Mesela ilk yoğurt demeyeceksiniz 1 çay Kaşığı İlgün sonra 1 tatlı kaşığı ile 2gün toplam 3 gün deneyin. Baktınız yoğurdun zararı yok 3. Gün güzelce haşladığınız patates veya havuç u cam rende de çatalla güzelce ezerek yine aynı oranda 3 gün deneyin. Gün içinde yoğurtda azıcık verin ki bagırsakları rahatlasın. Yoğurttada probiyotik var Sonra her 3 günde besin değiştikten sonra işte 3 veya 4 hafta oluyor bu sefer oranları arttırın. 1 ay sonrada yumurta sarısına başlıyorsunuz o da ilk hafta yumurtanın 4te 1. Oranıyla. Ben yumurta sarısı ile lor peyniri güzelce ezip vermiştim. Öğleden sonrada yogurt ve sebze. Böyle böyle 2. Ayın sonuna dogru yumurtanında oranıda artıyor. Yulaf tavsıye etmiyorum ilk baslarda yedırdıgınızde bebeğiniz hazmetmekte zorlanabilir yemektende soğuyabilir. Benim bebeğim öyle olöustummuzlu yulaf yedirmiştim şimdi muz daha yemiyor 1 ay oldu tiksindi aşamıyoruz. Ama zoelamıyorumda😊 bebeğiniz yedirirken istemezse azıcık tsttırıp tabagı kaldırın. Böylece yemekten tiksinmez İnatlasmaz ve yemeye devam eder. Kolay gelsin 😊 2. Ay on ortalarında oranlar yarım cay bardagı ile 1 cay bardağı seklındd değişiyor ama bebegınız o kadar yemeyedd bilir. Benimki yemıyor mesela fakat çok şükür kilo alımı güzel.
Melikeeeecansuu MomKukuleta bukadar yazmıssınız cok teşekkür ediyorum ışk basta dedıklerınızı uygulıcam. Bıde sorum olucak cıcı bebe muz cok az süt ezıp karıstırıp yedırın dıyorlar onu yapsam sorun olurmu sızce