Defeninannesiii geçen hafta doktorumla görüştüm bu konuyu. Erken sünnet her zaman çok iyidir erken sünnet taraftarıyım dedi. İyileşme süreci çok hızlı oluyormuş. İki yaşına kadar süren var ancak iki yaşı geçersen altı yaşına kadar beklemelisin dedi çünkü o yaş aralığında yapılmamalıymış. Şuan oğlum 10 aylık. Şimdi yaptırmayı düşünürsen seni çocuk cerrahına yönlendiririm , üroloji doktorlarının sünnet yapmasını uygun bulmuyorum dedi. Ancak şöyle bir şey var. Bebeğin hafif narkozla uyutulması gerektiğini söylüyor. Sadece bölgesel anestezi ile pipinin uyuşturulması taraftarı değil. Çünkü pipi uyuşturulsa bile bebeğin orada yatması kolay değil , kalkmak isteyecek ve hemşireler onu zorla tutacaklar. Bu sefer hem biraz eziyete hem de psikolojik travmaya döner iş dedi. Yani hafif narkozla yapılması gerektiğini söylüyor. Bunu da ameliyathanede yapıyorlarmış. Ben de erken sünnet olsun istiyordum ama korktum açıkçası. Bilemiyorum daha çok küçük. Allah mecbur bırakmasın ama benden alınıp ameliyathanede narkozla uyutulması zoruma gitti. Doktorun diğer söylediğini de doğru buluyorum, bölgesel uyuşturulsa kendi yatmak istemeyecek ve birileri zorla bacaklarını kollarını tutunca korkacak. Şimdilik rafa kaldırdım sanırım ben sünnet işini. Çok uzun yazmışım umarım işinize yarar :)