Ebrualimolla Bi bücuk aylık bebeyim var ve cok kotu kucağa alıştı. Sabahtan akşama kadar hep kollarımda, uyuyor beşine bırAkıyorum hemen uyanıyor. Artık kollarımı hissetmiyorum. Bu durumda olanlar var mı, bi caresini bullabildiniz mi ?
Balkupu Ebrualimolla yani bir kaç emzirme danışmanı veya ebe takip ederseniz sorunuza çok net yanıt bulursunuz çocuklarımızı özellikle ilk 3 ay boynumuza asmalıyız kucaktan indirmemeliyiz güvenli bağlanma için tek bildikleri yer sissiniz sizin kokunuz sizin sesiniz yabancı bir dünyada kendilerini güvende hissediyorlar sizin kucağınızda, eşinizle de temas yapıp bu kucakta uyuma olayını paylaşın başka çaresi yok
Purpura26 Ebrualimolla Bebekler o aylarda bir alışkanlık kazanmıyorlar. Tek ihtiyacı olan senin kokum ve güvenli kolların. Çok zor oluyor seni anlıyorum ama atak haftaları öyle geçiyor
asiltonunmommysi Ebrualimolla o alışma olmuyor heralde sanırım 50 günlük bizimki de nasıl uyursa uyusun alıp koyduğun zaman uyanıyor ağlıyor
Ayla_arkn Ebrualimolla bizdede durum aynı yapışık yaşıyoruz resmen ama olsun isteklerine göre hareket ediyoruz, bebeğinizin isteğini ne kadar hızlı karşılarsanız o kadar kendine güvenen bir birey olurmuş ilerde
Kattyperryy 1 ay 8 gunluguz aynı ya besigine koyuyorum uyaniyo memede uyuyo şu an sallıyorum hala uyumuyo
Mine-07 Bizde de durum aynı 33 günlük kızım var kucakta uyuyo beşige koyuyorum hemen uyanıyo sürekli kucak istiyo
tugcedeniz Hep mi öyleydi bebeğiniz bilmem ama 5. Hafta atağı olabilir 1 hafta kadar sürüyor sürekli kucakta ve meme de olmak istiyor bebek. Ben o hafta o kadar zorlanmıştım ki ağlayarak emzirmiştim bebeğimi sütüm yettiği halde yetmiyor sanıp mama vermiştik yine de yatmayıp memede durmak istemişti kimse de sakinleşmiyordu benden başka🤦🏻♀️
melegim26 Bebekleriniz çok küçük zaten normali bu yani sizin kokunuzu almalı nefesinizi hissetmeliler ki güvende olduklarını bilsinler😊
tugcedeniz Ve doğrusu bebek istediği kadar emzirmek ve istediği kadar kucakta tutmak kucakta uyutmak gerekiyor kabullenip stres değil sefkatle yaparsak herşey çok daha kolay ve huzurlu oluyor 🥰
PrensesimEla Ebrualimolla Bir emzirme danışmanınin çok sevdiğim bir sözü. ‘Eger özgüveni düşük kendi başına karar veremeyen çocuk yetiştirmek istiyorsan çocuğu emzir yatağına bırak. Yok ben kendine güvenen dik duran bir çocuk yetiştirmek istiyorum diyorsan ilk 3 ay bebeni memenden indirme.’ ki zaten çocuk emeklemeye başlayınca sen kucaklamak istesen de o gelmeyecek
minikmelegimmmm Ebrualimolla benımki de alıştı maalesef memlekete geldık kaynanamlardayız hep kucakta dolandırıyorlar hepsi alıp gezdırıyor evi 2.5 aylık yandım ben eve gidince bır de tek bakıyorum nasıl yapsam bilemedim almayın da dıyemıyorum haliyle sevmek ıstıyorlar
celikbebek Ebrualimolla kucağa alismadi. Yenidogan bebekler anne karnı sıcaklığı isterler. Annelerinden ayrimazlar. Ilk 3 ay zaten dogduklarinin farkinda degiller. O zaman zor geliyordu bana da ama kizimla gece gunduz sadece bir odada emişerek gecirdik aylarimizi. Şimdi 4 aylik ve artik dunyanjn farkinda. Gunduzleri surekli emmek istese de geceleri besiginde yatiyor emmek icin kalkiyor emiyor tekrar yatiyor. Ama ilk 3 ay tum gece kolumda emzirdiğimi bilirim. Bazi bebekler dunyaya zor adapte olurmus, benin kızım da oyleydi. Korkuyordu ve hep gogsumdeydi. Cok zorlandim cok ağladım ama hepsi bitti. Hepsi bitecek güzel anne biraz zaman ver yavruna💜