Esradoruk merhabalar 😊 evet tuvaletini yapmadığı zamanlarda bile ıkınıyordu. Ikınmaktan uykuya geçemediğide oldu 🤦♀️ ama diyet başladığımdan beri bunlar geçti çok şükür. Ben alerjiyi balgamlı kakada fark ettim. Çok hızlı oldu ilerlemesi kanlı balgamlı kakaya döndü. Hemen çocuk doktorumuza götürdük ve kaka tahlili yapıldı. Doktorumuz başta bana süt ürünleri tahin grubu yumurta yı kes dedi. Ama ben alerjik besinlerin tamamını kestim hemen
Şöyle
Yumurta, süt, yoğurt, tereyağ, peynirin her çeşiti. İçinde bunların olduğu hiç bir yiyecek (mesela yoğurtla yapıldığı için Tarhana çorbası bile)
Kırmızı et (kıyma, sucuk, salam, sosis vs.)
Çerez (özellikle fıstık)
Çiğ domates
(tavuk eti denemedim ama ondan da rahatsız olan bebekler varmış)
Paketli gıdaların tamamı.
Bunların hepsini kestim şuanda. Burda alerjiyle ilgili başka bir postta bir anne marketten meyve suyu alıp içtiğini ve bebeğinin tekrar kanlı kaka yaptığını görünce meyve suyunun içeriğine bakıp eser miktarda süt ürünü içerir yazdığını gördüğünü anlatmıştı. Hazır gıdaların neredeyse tamamından kıvam için süt ürünü veya yumurta ürünü konuluyor o yüzden hiç birini yemiyorum riske atmamak için(hazır reçelleri bile) . YouTubeda doktor Osman Gönülal ’ın alerji ile ilgili videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Sütüm azalır diye de korkmayın bol bol yeşillik yiyin su için çok güzel olur inşallah 🤗