Gizemmyigit 2109bal bağışıklık sistemiyle alakalıymış ya bu alerji.. onu dengelemek için anne içiyormuş probiyotik. Bebek de annesini emerek ona göre etkileniyor işte
2109bal Gizemmyigit doktor bize hiç öyle bişey söylemedi sadece bağırsak düzenleyici olarak tribudat verdi ama oda artık fayda etmiyo
Gizemmyigit Madaliko öncelikle geçmiş olsun. benm kızımında egzaması yanaklarında.. 3 aylıkken başladı şuan 7 aylık. Test yapmadıkları için neye alerjisi var bilemiyoruz. Ben kendim süt ürünleri olduğunu buldum. Son zamanlarda sizin anlattığınız gibi kanamaya başladı derinin altından su çıkıyor. Acile götürdük artk irin kokmaya başladı bebeğim😭 enfeksiyon kapmış antibiyotik kullanıyor şuan. Neler yiyorsunuz benmle paylaşır mısınız? Kahvaltı, öğlen ve akşam? Bir de bebeğiniz ek gıdaya geçti mi?
Madaliko Gizemmyigit sizede çok geçmiş olsun, bebeğinizi her gün yıkamalısınız mutlaka yaralar enfeksiyon kapmasın diye. Ve şampuanşa yıkamadan önce küvetine 2 yemek kaşığı mısır nişastası koyun 10 dk beklesin o suyun içinde su mutlaka ılık olmalı soğuğa yakın. Doktorumuz söyledi ve gerçekten çok işe yaradı. Yediklerime gelirsek, sabahları zeytin salatalık turp yeşillik bal üzüm pekmezi mısır ekmeği(kendi yaptığım) öğlen sarı mercimek çorbası sebze yemekleri brokoli karnabahar, kuzu eti patates. Yemeklerde baharat asla olmicak, pirinç pilavı yenilebilir. Bulgur makarna yasak , buğdaydan olan herşey kısacası. Baklagilde yiyebilirsin dedi doktor ama bize kuru fasulyede alerji yaptı Pazartesi sorucam. Meyvelerden kavun karpuz elma armut erik.
Pelins Merozz ne kadarlık oğlunuz bizimki 7 aylık gaz son derece arttı mahvoldum artık bitmiyo bitmiyo 😭
Merozz Pelins benim oğlumda 7 ay 25 gunluk. Gaz disinda tum belirtiler azalsi ama gaza care bulamadik ne yazik ki 🤦♀️
Yagmur0007 Madaliko bizdede aynı sorun var ve çok üzülüyorum bize de bu diyet özetini yazar mısınız rica etsem artik ne yapacağımı şaşırdım inanin😔
Yagmur0007 Madaliko bizdede aynı sorun var ve çok üzülüyorum bize de bu diyet özetini yazar mısınız rica etsem artik ne yapacağımı şaşırdım inanin😔
annesininoglusu 2109bal bizim de gizli kana bakıldı, alerji varmış. Ama tam olarak hangi gıdalara alerjimiz olduğu belirlenmedi, kakası mukuslu, sulu ve yeşil. Süt ürünleri tüketmiyorum ama bir değişiklik yok.
Annesirintugceuzun 2109bal Baharatları, gluteni, soyayı, çikolatayı, süt ürünlerini, dana etini, hayatından çıkarıyorsun 😞 patates ve sebze yemekleri, bulgur pilavı, kara buğday ekmeği, glütensiz makarna bunları tüketebilirsin.
2109bal Annesirintugceuzun hiç bişey yemeyelim direk serumla beslenelim bence 🙄🙄🙄😞😞 gerçekten çok zor
2109bal Madaliko evet aynen bİzimkide öyle yapıyor. Bizde egzema falan olmadı ama kanlı kaka mukuslu kaka oldu. Çoklu besin alerjisini de doktor daha yeni söyledi herşeyden olabilir dedi belli yiyecek vermedi sadece alerji geçene kadar böyle devam eder senin bebeğin kilo olarak yaşıtlarına göre geriden gelir dedi
Madaliko Umayumayumay sabahları zeytin bal mısır unundan kendi yaptığım ekmek yeşillik salatalık havuç turp, öğlen sebze çorbası, sarı mercimek çorbası, brokoli karnabahar, meyve olarak kavun karpuz elma armut
Gizemmyigit Madaliko yanaklarında olduğu için her sabah veya mama yedirdikten sonra muhakkak yıkıyorm yüzünü. Vücudunda fln hiçbir yerinde başka yok. O yüzden 2-3 günde bir yıkıyorm kızımı. Bende buğdaydan uzak durayım bi süre:(
Madaliko Gizemmyigit günde 3 kez nemlendirin cildini yaralar olmasa bile yara oluncada doktor eczanede bi krem yaptırdı onu sürüyorum. Umarım bi an önce geçer yaralarınız 🙏🏻
Madaliko Gizemmyigit hayır bebeğim daha 3 ay 10 günlük ek gıdaya geçmedik ama irmikte buğdaydan üretiliyor onunda verilebileceğini sanmıyorum. Tabi bizim buğdaya da alerjimiz olduğundan belki sizin yoktur.