canım kakasını yapması için poposuna kasımlarına zeytin yağı sür popo deliğini parmağınla zeytin yağıyla yağladıktan sonra poposu açık şekilde bacaklarını karnınıza Çek popo deliği hafif açılsın bir kaç saniye bekledikten sonra bu ilkemi tekrarla bizim kız öyle patır patır yaptı gazını hafifletmek için de ayağına acı elma yağı sür çorap giydir gaz masajları yap lahana haşlayıp zeytinyağını göbek deliğinin etrafına sürdükten sonra üstüne koy giydir çocuğu gazını alır çok durmuyorsa ılıktan biraz sıcak su doldur belden aşağısını suya koyup çıkar o bacaklarını hareket ettirdikçe gazı daha kolay çıkar bebek arabasına bindirip halının üstünde titreşim yaparakta yardım edebilirsin hamak beşik benim elim ayağım olmuştu o yoksa eşinizle karşılıklı sallayadabilirsiniz ya da aracınız varsa arabada gezdirirsiniz sende her gün kimyon ve rezene çayı iç saatlerce ağlarsa bebeğin ona da ya rezeneden ya da kimyondan 2 çay kaşığı verebilirsin senin de ayağından çorap eksik olmasın bileklerin dahi kapalı gez ve gazlı yapacak gıdalar tüketme gaz damlası önerirdim ama bende hiçbiri işe yaramadı ama hangileri diye soracak olursan nurse harveys, sap simplex, ve mestil denedik çok faydasını görmedim ya da benim kız çok gazlı diye fark etmedim biraz uzun oldu ama ben gazdan çok çektim her şey geçiyor birazcık sabır sadece umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir kolik annesi olduğum çok belli en çok cevap yazdığım postlar 😀