Gizem9565 3 gün kuralı beben sindirim sistemini hazırlar hemde alerjisi olup olmadığını hiç bir doktor 3 gün kuralına uymayın demez derse eğer doktorluğundan şüphe ederim ki zaten bebeğiniz daha minik en fazla verebileceğiniz aşaması 1 yemek kaşığı bayanın bebeğide verilen ek gıda da tadım aşamasının başında çeşitlere geçip sindirimi sağlayamamış ve bebek alerji ile birlikte atak yaşanmasına sebep olmuş benim oğlum 1 yaşında tadıma doktor kontrolü dahilinde 6 aylıkken başladım ve doktorum bize 3 gün kuralı ile tadıma başlattı tadım tam 1 ay sürdü ilk sebze en son meyve şeklinde bu tadımdan sonra 2. Listemiz e geçtik ay ay yemesi gereken yememesi gereken listeler var çocuk yer diye düşünmeyin bunun alerjik reaksiyonu var 3 gün kuralı da bunun için var bak sana bi kaynaktan yazı paylaşıyorum
(Alerji belirtileri, alerjen alındıktan sonraki ilk dakikalarda veya 1-2 saat sonra ortaya çıkabilir. Nadiren de olsa 72 saate kadar vücut tepki verebiliyor. Besin alerjileri; deri döküntüleri, makat bölgesinde kızarıklık, dudaklarda morarma, solunum sıkıntısı, astım tarzında hışıltı veya mide bağırsak belirtileri ile kendini gösterebilir.)