Sultanim Merhaba anneler 🤗benim kısımda süt alerjisi bardı şimdi ek gıdaya geçcez ama yopurt peynir falan verrsem alerji tekrarlarmı acaba benim sorum süt alerjisinin geçip geçmediğini nerden anlıyoruz.doktorq giisp tahlil mi vercez tekrar
Zeliha66 Sultanim 3gün kuralıyla deneyerek anliycaksin canim bi tepki veriyo mu vermiyo mu mesela sütle kek yapip hergün arttira artıra yiyceksin eğer emziriyosan bi farklilik olmazsa sırayla gidiceksin. Basta denerken fırınlanmıs biseu yemeye özen gostermelisi
Mervea Sultanim alerjiniz varsa kendiniz evde 3 gün kuralıyla uygulamayın hastaneye gidip test yaptırın gerekirse doktor müdahede edecektir
Annesirintugceuzun Sultanim Tahlil ile anlaşılmıyor. Sen süt ürünlerini yediğinde tepki veriyor mu bebeğin? Vermiyorsa bile önce keçi sütünü kendin iç. Tepki yoksa keçi sütünden yoğurt yapıp ver öncelikle. Bana doktorumun söyledikleri bunlar. 3 gün kuralı ile.
Gizemmyigit Zeliha66 sizin bebeğinizin sadece süt ürünlerine mi alerjisi var? Ne zamandr diyet uyguluyorsunuz? Diyeti açmaya başladınız mı?
Sultanim Emzirmiyorum ozaman ona süt ürünlerini deneyecem dimi tepkisine göre yedircem ya da yedirmicem
Sultanim Gizemmyigit evet sadece süt ürünlerine alerjiis var şuan 6 aylık oldu 5 ay emdi ancak ozamana kadar ben de süt ürünlerinden yemedim jhiç şuan emmediği için diyet yapmıyorum ek gıdaya geçeceğim için tereddütteyin yoğurt peynir versemmi diye
Zeliha66 Gizemmyigit coklugıda alerjisi var. Kati diyet yaptim 2aya yakin alerji doktoru bunun dogru olmadigini 3gün kuraliyla diyet acmami söyledi en sonada yumurta ile süt ürünlerini bıraktı. Bagirsak tepkili oldugu icin deneme yanilmaylq bulmaya calisiyorum neye alerjisi oldugunu
Zeliha66 Gizemmyigit coklugıda alerjisi var. Kati diyet yaptim 2aya yakin alerji doktoru bunun dogru olmadigini 3gün kuraliyla diyet acmami söyledi en sonada yumurta ile süt ürünlerini bıraktı. Bagirsak tepkili oldugu icin deneme yanilmaylq bulmaya calisiyorum neye alerjisi oldugunu
Gizemmyigit Sultanim mayaladığınız yoğurttan kaşık ucuyla tattırın, ztn alerjisi varsa anında belli eder
edaydogan Zeliha66 aynı durum bendede vardı en son gittiğim doktor katı diyet yapmamı söyledi ve 5 gün kuralıyla diyetimi açıp emzirmeye devam ettim sonra normal mamaya geçtim son 1 aydır bi tepki yok çok şükür 🙏 şimdi 6 aylık olucaz bidahaki ay ama korkuyorm ek gıdada sıkıntı yaşarız die
Zeliha66 Sultanim hemde nasil yiyecek bisey bulamiyorum insallah gecee yavrumda rahatlarda bu kadar zorluga deger
ymn edaydogan bilmediğim için soruyorum,5 gün kuralı ne?(ben de haftaya dr a götüreceğim oğlumu, alerjiden şüpheleniyorum şimdiden araştırıyorum:)
ymn edaydogan bilmediğim için soruyorum, 5 gün kuralı ne?(ben de haftaya dr a götüreceğim oğlumu, alerjiden şüpheleniyorum şimdiden araştırıyorum:)
Zeliha66 edaydogan normal mama nasil oluyo canim. Bizde mama+meme olaeak gidiyoruz ozel mama kullandigimiz. Doktorla konusarak gec ek gidaya fikir verir hic degilse
ymn edaydogan bilmediğim için soruyorum, 5 gün kuralı ne?(ben de haftaya dr a götüreceğim oğlumu, alerjiden şüpheleniyorum şimdiden araştırıyorum:)
Sultanim ymn bende 5 gün kuralını bilmiyorum onasıl olucak 3 gün kuralı da var her bebekte tedavi farklı mı oluyo acaba
edaydogan ymn ilk fırınlanmış ürün sonra 2 gün yoğurt çorbası 3. Gün peynirli börek 4. Gün peynir 5gün yoğurt ben böyle açtım diyeti dr tavsiyesiyle
Sultanim Annesirintugceuzun ben emzirmiyorum şuan mama veriyorum ek gıdaya geçeceğim iöin tereddütteyim
Annesirintugceuzun Sultanim O zaman denettirerek bakacaksınız mecbur. Önce keçi yoğurdu deneyin bence.