Anneler bu postu benim gibi çok uğraşan annelere yardımcı olmak için açtım bu sorunu çözen varsa lütfen yardımcı olsun🙏🏻 Ama bana şunlar hiç mantıklı gelmemişti yok ten tene temas, bebeğin annenin kokusunu alması, banyoda emzirme anne karnını hatırlatsın diye… o bir insan sonuçta içgüdüleriyle hareket edecek basit bir canlı değil. İçgüdüsel hareketleri hepimizde olduğu gibi yaşamını devam ettirmek üzerine. Bebek için meme sadece bir besin kaynağı anneden bağımsız onunla duygusal bir bağı yok bence. Memeyi anne olarak görseydi zaten memeyi istemeyince anneyi de istemiyor olurdu. Bu düşüncelerimi olaya duygusal yaklaşmamanız bebeği anlamanız için yazdım. Bebeğin memeye değil beslenmeye ihtiyacı var. Ben çok uğraştım hoplattım zıplattım yatarak emzirdim olmadı. En son rahat bıraktım. Sakindi mememi açıp yanına yattım ( öncesinde de yatarak emzirmiştim ama memeden kaçmaması için sıkıca tutuyordum sırtından )onu da yanıma yatırıp sırtını bir yastıkla destekledim öncesinde yaptığım hata onu tutmamdı. Silikon meme ucuydu son umudum onunla emzirmeye çalıştım olmadı çıkardım Hiç dokunmadım ona memeyle onu baş başa bıraktım bir aldı bir bıraktı bunu 20 kere falan yaptı 😀 iki gündür böyle emziriyorum eskiden de emiyordu ama direnip ağlıyordu ya da hiç almıyordu şimdi çok rahatız emzirmek için uyutmak zorunda kalmıyorum. Umarım faydalı olur. 🌸