ilknur_acr94 Günlük rutininiz nasıl, sabahları ve diğer öğünlerde neler verirsiniz, çiğneme durumu nasıl, 1 yaşında hangi kontrolleri ve testleri yaptırdınız, gündüz uykularınız nasıl, kaç kilo bebişler, kaç öğün verirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim. 💓
Sedaaslann ilknur_acr94 merhaba canım bebeğim 11 aylık sayılır sıfır iştah pütürlüyü tükürüyor bende şurada durayım çok zor 😣
Svly1212 ilknur_acr94 beraber kalkarız kahvaltı hazırlarım çok az yer peynir Yumurta o an ne varsa kahvaltıda sonra biraz oynarız ben toplayabildigim kadarıyla bulaşıkları toplarım kızım da yanımda çekmece oyuncak oynar çekmeceleri oynamasına musade ederim daha 5 günümüz var sağlık ocağına gitmedik kahvaltıdan sonra biraz oynar sonra öğle uykusuna geçer 1 saat kadar uyur birde 5 yada 6 da 1 saat kadar uyur sonra akşam yemeği felan oyle gece de yatmadan bazen meyveli yoğurt felan yediririm böyle sorduklarıniza göre aklıma bunlar geldi ha kac ogun demisiniz işte kahvaltı sonra 3 gibi corba yada yemek kaldıysa sonra akşam yemeği birde bazen gece yatarken dedim ya o ama çok iştahlı değil maalesef biraz yer artık zorlamam ağzında ativeriyor böyle
EbrarBilgem ilknur_acr94 7,400 kiloydu 12 aylıkken şuan 14 aylık doğdugunda da çok minik doğdu hep bi kilo sorunumuz vardı zaten ,kan değerlerine baktırdık sadece iyi çıktı çok şükür sabah çok erken başlıyo gün bize 6 yada 7 en geç kalktıgında emer sonra birlkte kahvaltı hazırlarız bazen yer bazen yemez sonra öğleye doğru uyursa uyur gün boyu tekrar uyumaz öğleye doğru kalktığında çorba yoğurt yada yemek tarzı şeyler yedirirm az ara geçer meyve kefir aralıklı olarak çogunu yemiyebiliyo tabi iştahlı bi bebek değil çünkü ama doktor sık sık teklif et dedi kilosu düşük olduğu için normal bizim yediğimiz herşeyi yiyebiliyo hiç çok püre yapmadım çünkü ben günümüzde sürekli koltuk tepesinde geçiyo 😅😅onun harici şekilli kutusu var ona şekilleri geçiriyoruz oyuncak kulesi var onu üst üste diziyoruz bazen kitap aldm pek dikkatini çekmedi yırttı 🤷🏻♀️sebze meyve kartlarına bakıyoruz hayvan sesleri cıkarıyoruz müzik açıp dans ediyoruz akşam 7 8 de yatış bizim bu şekilde 🥰
EbrarBilgem ilknur_acr94 akşam yemeğimizde 5 6 arası onu yazmayı unutmuşum birde bazen kendim etkinlik hazırlıyorm plastik renkli bardakları diziyoruz içine renkli top atıyoruz yada çamaşır sepetine top atıp denk getirmeye çalışıyoruz şişe kapaklarını açıp kapatmaya calısıyoruz bant yapıştırp söküyoruz falan
Kustuyu95 Svly1212 sizin bebeklerde.cok dusuyomu benimki sağa sola tutunncam diye kafayı güm heryere vuruyo ne kadar dikkat etmsede yine vuruyo çocuğumda vura vura kafa kalmiycak diye korkuyorum
Svly1212 ilknur_acr94 tabiki ben en başında da cok pürüzsüz yiyecek yapmamıştım 4 dişimiz var 2 daha geliyor yiyor yani kendi ısırıyor zaten
Svly1212 EbrarBilgem 7 8 de yatınca sabaha kadar uyurmu peki bizimki o kadar erken yatmıyor ya ve halen benim yanımda yatıyor yanimda hemen beşik var onda yatmaz ve çok sık uyanır sürekli emmek ister
EbrarBilgem Svly1212 normalde geceleri çok fazla uyanmazdı ama 2 3 aydır dediğiniz gibi sürekli uyanıp emmek istiyo ve gece yanımıza gelip yanımızda yatmak istiyo beşiğine koydugumda ağlıyo o yanımızdayken bende uyuyamıyorum düşücek korkusuyla ama ben bu kalkmaları azı dişlerine bağlıyorum 🤦🏻♀️hiç yanımıza almadım bu zamana kadar da hep beşiğinde yattı aslında ama bu aralar böyle 🤷🏻♀️
Kustuyu95 ilknur_acr94 bebeğim 13 aylık sabah kalkarız birlikte kahvaltı yaparız yumurta zeytin o an ne varsa pankek bayılır özelikle kahkaltiyi yaptıktan sonra biraz oyalaniriz öğlen 1 veya 2 gibi öğlen uykusuna yatar bir iki saat uyuduktan sonra uyanıp eger hava iyise parka gideriz yoksa ev de yemek filan yaparken yanımda oyalanır akşam yemegi 7 8 gibi yerdirdikten sonra on on buçuk gibi uykuya geceriz ama bizim soyle bi sorurumuz gece çok sık uyaniyo anne sütü aldığı için emmek isiyo sürekli bilmiyorum siz de de var mı aynı sorun
Matthildaa Kızım 13 aylık sabah 9 gibi kalkarız kahvaltı ederiz beraber çok sevmez ama yumurta dan yer biraz öğlen 12 gibi uyur 1 buçuk saat kadar öğlen çorbam hep hazırdır çok yada sevdiği şeylerdeb birini mutlaka bulundururum ☺️ sonra bahçeye çıkarız top oynar gezeriz babaanneye çıkarız aile binası çocuklar gelir sever kızım çok sıcak kanlidir çocukları görünce peşinden koşar onlarda kaçar durum hep böyle 😅 akşam da bizle beraber yer çorbayı Pütürlü sevmez ama et yemeklerini falan çiğneyerek yer 6 dişi var çok iştahlı değil ortalarda 10 buçuk kilo memeye çok düşkün inek sütü içmiyor günde iki bardak içmesi veya yoğurt yemesi lazım sizler nasıl yapıyorsunuz ?
Gtmz @ilknur_acr94 sabah 8de kalkariz 1 saat sabah sohbeti oyalanma kahvaltı hazırlama 9 10 arası kahvaltı genelde omlet yer kıymalı soğanlı keçi peynirli patatesli 9.aydan beri tam.yunurta veriyorum yanında salata kemirir zeytin cok yer Öğlen 12 gibi uyumuş olur rahatsızlığı yoksa diş falan 1.5 2 saat uyur sonra sebze yemeği yaparım kıymalı et sulu haftada 3 4 kere öğlenleri kuzu ciğer yediririm patates soğan bazen de bulgur koyarım içine öğle ciğeri blendrdan geçiririm henüz sebzeler ya bütün yada çatalla ezerek 4 5 gibi 2.uykuyu uyur 1 saat 6 7 givi akşam yemeğimizi yeriz akşama ne yemek varsa tuzsuz yaparım o da onlardan yer çorba yemek pilav ne varsa azar azar veririm sofradaki herşeyden istediği zamana gire yoğurt yediririm mutlaka 1 öğün yer gun içinde kuru dut kuru üzüm veririm onları çiğner 9 10 givi uyku rutunleri başlar emerek uyuyor hep ama rutin yaparım yatağına geçtiğimizde uyuyaacagimizi anlar memeyi keseceğim zaman kolaylık olsun diye rutini su aralar daha net yapmaya başladım uyku saatlerine dikkat ediyorum her gün aynı zamanlarda olmasına dia hastalık falan bozulabiliyor hemen ardına düzeltmeye çalışıyorum Gece uyumadan 1 saat önce yulaf ezmesi yediririm ya keciboynuzu özlü yada muzlu mama yemediği için gece tok tutsun diye. Gece keyfine gore 1 2 uyanır eğer hastayse saat başı meme birlikte uyuruz odasında Evde hersey serbest ona bazi yerlere kilit koydum onun harici o dağıtır ben toplarım ama herşeyle ilgilenmesi motor becerilerine cok iyi geliyor peşine dolanırım hep yaptıklarını seslendirerek anlatırım oyuin oynarız kitap okuruz ama bu aralar kağıt yeme huyu var kitapları kaldırdım gun de en az yarım saat mutlaka hava alırız ya ben ya babası çıkarır sadece baba diyor yeni gel ve dede demeye başladı o da çok nadir bana henüz anne diyemiyor anı yutup neee diyor :D tırmanır yataktan iner hızlı emekler ayakta dururken iş yapar yürüme arkadaşını aktif kullanır istediği yere gider tek elle tutunca da yürür ama normalde hala yürümüyor 82cm 13 kilo bir yaş kontrolünde ilk defa kan verdik biz herşeyine bakıyorlar zaten d vit demir b12 falan
Kustuyu95 Gtmz sizin bebeklerde.cok dusuyomu benimki sağa sola tutmancam diye kafayı gum heryere vuruyo ne kadar dikkat etmsede yine vuruyo çocuğumda vura vura kafa kalmiycak sağa sola