Ennur Kızlar ebe bana bu ilacı önerdi emzirenler bitek. Bunu kullanabiliyomuş bu ilacı kullananlar sütünüzü etkiliyormu acaba sütüm zaten çok yok hem mama hem emziriyorum sütü azaltırmı iyice diye endişelerm var bilgisi olan yazarsa sevinirim bu arada sizler kaçıncı gün kullanmaya başladınız doğumdan sonra ve ekstra o ay için başka bi koruma yöntemi kullandınızmı yoksa o yeterli oluyormu ?
Mom107 Ennur Sütle alakalı hiçbir azalma söz konusu değil 40 gün kontrole gittiğimde başladı zararsız olduğunu söyledi doktorum bende kullanıyorum
Duruyaman Ennur banalda verdi doktorum sizin gibi meme + mama veriyordum. Sütümde baya azdı. İki kutu kullandım bunu ikinci kutuya başladığımda baya azalmıştı sütüm şimdi ise tamamen bitti 3 ay 20 günlük bebeğim. Sadece bununla korunduk. Ama süt biberona alıştığı için mi bu ilaçtan sebep mi bitti bilmiyorum. Ama bence kullanma riske girme. Bende keşke kullanmasaydım. Şimdi bıraktım ama olan oldu bi damla bile Yok sütüm
deletedmom293 Ennur o ilaç özellikle emzirenler için o yüzden bir sıkıntı olmaz rahat ol ☺️ 40.gün başla demişti bana aynı saatte kullanacaksın hergün :)
Ennur Duruyaman Ayy canımm çok üzüldüm ama olsun rabbim başka dert vermesin ilacı aldım ama sen şimdi böyle diyince korktum zaten az sütüm iyice kesilmesin zaten erken doğdu bebeğim meme emmesi çok önemli bnim için ama tabi olacak olanada çare yok eşimede hiç güvenmiyorum vücudum bi hamileliği daha kaldıramaz napcam sprialdende çok korkuyorum şuan nasıl korunuyorsun peki ?
Duruyaman Ennur bende güvenmiyorum ama bak ilaç kullanamam sütüm gitti bebeğimiz erkenden bıraktı felan dedim. Sezeryan olduğum için 3 sene bebek olmaması gerekiyor yoksa aynı yeri geri kesecekleri için çok sıkıntı olacak dedim ama ne kadar işe yarar bilmiyorum ☺️🙈 ilacı bıraktım bi kaç gün sonra adet oldum zaten suan öyleyim. Spiral taktırcam vahinal muayene gibiymiş ama özel biraz pahalı takıyormus
Ennur Duruyaman Özelde uyuşturarakmı tsktıracaksınız bn korkuyorum siprialden bnmde sezeryan ben 4,5 sene düşünüyorum açıkçası
Duruyaman Ennur uyuştırma yapıyorlar mı hiç bilmiyorum. Ama doğuma girerken sonda takılacağında da uyuşturucu jel sürdüler hissettim yanı uyuşma felan olmadı 🙈 kadın olmak anne olmak ne zormuş
Mucizem006 Ennur yaaa bende çok korkuyorum devlet uyuşturmuyodur ama özelleri bilemem dediklerine gire 1 2 dakikalık bişiymiş o kadar kısa süreliğine uyuştururlarmı acaba🤔🤔
Ennur Duruyaman Benim sonda uyuşukken takılmıştı sprial nasıl hiç bilmiyorum ama eminim yaptıramam en iysi bi ay ilacı denemek başka çarem yok çocuk düşünmüyorum çünkü eşimede güvenmiyorum inşallah kötü bi etki yapmaz 1 deneyip bakıcam 3 aylık iğne yaptırcam olmadı
deletedmom293 Ennur henüz başlamadım ama o ilacı biliyorum bende yarın başlayacağım . Birşey olur mu acaba diye düşünürsen olur . Beyin de bitir korkuyu birşey olmaz beyin de etkiliyor çünkü
Ennur deletedmom293 Bana sağlık ocağındaki ebe 40 çıktığı gün başla demişti daha var 37 günlüğüz bugün tam 40 günde başlanıyor sanırım
Akin Ennur ben 3 aydir kullanıyorum sürümde azalma falan yok hap süre geçmiyor zaten 40miz çıkınca kullanmaya başladım bende
Ennur Akin Yaa çok sevindim canım ebe bana düzensiz kanama yapabilir demişti böyle bi şikayetin oldumu birde nasıl kullanmaya başlamıştın zahmet olmazsa anlatırmısın ilk defa kullanıcam doğum kontrol hapı ☺️
Akin Ennur evet düzensiz kanamam oldu ilk 40 gün kirkimiz çıkana kadar kanamam geldi 40 günden sonra başladım hapa 2 hafta olmuştu tekrar kanamam oldu hapa devam ettim hap bitince tekrar adet oldum bu şekil şimdi düzenli oluyorum
Akin Ennur hap bitince mesala cuma günü bittiyse bir hafta sonra cuma günü tekrar yeni kutu hanına basliyorsun
Gzd Ennur bana da doktorum dün verdi, normal doğum kontrol hapları sütü azaltıyomuş onlara 6.aydan sonra başlamanı öneririm dedi, bu ilaçta herhangi bi azalma vs olmıcakmış ama hergün aynı saatte almak lazımmış
Ennur Gzd Doğum yapalı ne kadar oldu canım hangi gün başla dedi birde ilaç 28 adet kesintisiz mi içiliyor acaba diğer haplarda adet olunduğunda içilmiyormuş çünkü