mycutebaby Kızlar merhaba trileçe yapıcaktım fakat 2 paket krema kullanıldığını gördüm bendede 1 paket krema var hem şerbetine krema katıyorlar hemde Karamele sadece birine katsam olurmu sizce yada yarı yarı paylaştırsam lütfen yapanlar fikir verebilir mi?
NidaLina131020 mycutebaby Yani evet normalde 2 tane ama 1 paketi yari yari bolusturebilirsiniz ne olabilirki cok bi fark olacagini sanmiyorum
mervealco mycutebaby karamele koymanıza gerek yok. Şekeri koyun erisin. Bir kaşık nişasta atıp karıştırın. Sonra su ekleyin. Şeker katılaşıcak ama korkmayın düzeliyor ve güzel bir kıvam oluyor bu şekilde deneyin ben hep sadece süt şerbeti nde kullanırım kremayı çok hafif olur
Balarisi_melisEla mycutebaby yarıya bölerek 1 cay bardağı sütüne bir çay bardağı,karameline koyabilirsin
mycutebaby NidaLina131020 vala bilmiyorum ya ilk defa yapıcam o yüzden sordum şimdi yapsam kaç saatimi alır ki
Mahsergulu-1994 mervealco karameli yaparken koyulan malzemeleri hangi miktarda koyuyoruz. Ve hangi boy tepsi trileceye göre bu karamel tarifi
mycutebaby Balarisi_melisEla olur mu ki acaba 🤔 birde kaş saatte yapabilirim ki bu tatlıyı baya uzun mu sürüyor
realistbirhayalperest mycutebaby ben ne zaman karamel yapmaya çalışsam yanıyor acı oluyor beceremiyorum o yüzden vişneli yapıyorum onun sosuna kremada girmiyor hem🤷♀️
NidaLina131020 mycutebaby yani biz cok severek tuketiyoruz o yuzden sureklide yaparim artik elim alisti ama ilk yaparken biraz asamali oldugu icin surekli tarife bakmak isteyebilirsiniz buda biraz vaktinizi alir ama cok da fazla surmez.
Balarisi_melisEla mycutebaby Yo gayet basit canim kekin firindayken ,hemen karamelini sosunu hazırla o ara keki pişer zaten