Ilk defa çalışan anne olduğumu hissediyorum. Yani ilk defa bebeğimin bakımı konusunda endişe duyuyorum.
Ögretmenim. Bebeğim 5 aylıkken okula döndüm. Bebegime öncesinden tanıdığım sevdiğim bir arkadaşım bakıyor ben okuldayken 9 aydır (projede görev yaptigim için bakanlık kararıyla pandeminin büyük kısmında yüzyüze egitim yaptık). Bu arkadaşım Allah bin kere razı olsun kendi bebeği gibi sevdi baktı ilgilendi. Tek bir sorun bile yaşamadık koca 9 ayda. Ama eşinin tayini sebebiyle 1 ay sonra şehir değiştirecekler. O zamana bebegim 15 ayını bitirmiş olacak.
Bizim ortak bir arkadaş grubumuz vardı ve bakıcımızın şehir değiştireceğini diger arkadaşlarım da biliyor. Aralarından bebeğime bakmak istediklerini ima eden veya açıkça söyleyenler oldu ama işin doğrusu hiçbirine gözüm kapalı bırakamam. Bebeğime zarar vereceklerinden değil tabi ama kendi çocuklarına karşı bazı tavırları böyle düşünmeme sebep oluyor.
Bu sebeple acaba kreşe mi başlasak diye düşünüyorum. Bilemiyorum tabi yaşı da çok küçük. Cuma günü kurumsal bir kreşle görüşmeye gidecegiz öncesinden bir fikrim olsun diye. Bugün kısa bir telefon görüşmesi yaptık. Benim bebegimin yaş grubundan 5-6 bebek için bir öğretmen, bir yardımcı abla, bir de özbakımla ilgilenen abla görevli oluyormuş. Bebegimin birebir ilgi ihtiyacı karşılanır mı emin degilim. Yani bu kadar az bilgiyle sizler de sağlıklı bir değerlendirme yapamazsınız farkındayım. O sebeple istediğiniz soruları cevaplamaya hazırım.
Muhtemelen çok dağınık anlattım ama zaten kafam daha da dağınık:)