Hanımlar merhaba, 17 aylık bir oğlum var. 12 aya kadar aralıksız rutin doktor takibindeydik, hala da ihtiyaç oldukça gidiyoruz. Sorunumuz şu ki; doktorumuz bebeğimiz 4 aylık iken demir ilacı başlamamamızı tavsiye etti 8. aydan sonra kan tahlili ile karar veririz bu duruma dedi. Bizde dediklerine uyduk ancak 8. Ayda kan tahlili yaptırdık ve yine kan ilacı başlamamıza gerek görünmüyor dedi. 12. Ayımıza geldik ve rutin kan değerlerimizde demirin ve benzeri değerlerinin çok çok düşük olduğunu gördük, ve yine doktorumuzun tavsiyesi ile kilosu oranında hemen ferrum demir ilacına başladık. 3 ay sonra tekrar tahlil yapacağız dedi ve 3 ay sonunda depolar dolacaktır dedir. 15. Ayda yani 3 ay sonunda demir artmıştı ancak hala alt sınırın altında kalıyordu. Derken doktorumuz değişti bir başka doktor da sürekli sürekli kan aldırmayalım ilacı doz artırarak 14 gün daha kullanım sonra ilacı kesin çünkü sonuç olarak artışa geçmeye başlamış değerler dedi ve 2 yaşına kadar da kan vermeyin kontrolü o zaman yapılsın dedi. Ancak sorum şu ki ben kestim ilacı kesmesine ama çocuğumun demir düzeyleri şimdi ne durumdadır hala düşük müdür böyle bilinçsizce beklemek ne kadar doğrudur sizce? Yoksa tekrar kanına bakılmalımıdır? Doktorlara uydum hep ama bu şekilde de içim rahat etmiyor. Demir eksikliği önemli
rahatsızlıklara yol açar diye biliyorum. Allaha şükür şu an çok iyiyiz hiçbir sorunumuz yok bebeğimde gözlemlediğim ancak dediğim gibi doğru olan bu mudur? Başına bu tarz bir olaya gelen var mı lütfen önerilerinize açığım 🙏🏼🙏🏼🙏🏼