Meryemaksa Evet kızlar doktor istersen köy yoğurdu ve pekmezi vere bilirsin demişti erken sanıyordum ama öyle diyince heveslerndim iki gündür akşamları bir yemek kaşığı yoğurt bir tatlı kaşığı köy pekmezi karıştırıp veriyorum şimdilik alerji veya başka bişey olmadı sizde durumlar nasıl bu arada kızım çok sevdi :)))
Miniminiprens Meryemaksa nasıl bi doktoru istersen başka bi doktora daha danış derim ben. Malesef hazmetmesi için çok erken midesi ve bağırsakları için ilerde sıkıntı yaratmasn diye 5 bucuk 6 aydan sonra ek gıda başlanıyor ki oda belli şeylerle arta arta ilerliyorsun. Bence sizde acele etmeyin pekmez tatlı diye bebeğiniz sevmiştir ama bi 3 ay daha beklerseniz bi sıkıntı oluşturur mu sizin için?
Meryemaksa Sevenne hiç sorma ya ama 6 aya kadar başka bişey vermicem korkarak verdim yoğurdu :)) tattır dedi bizim doktor :)
birfincantuzruhu Sevenne hiç heveslenme bi yerden sonra ne yedircem derdi başlıyor 11 aydan selam olsun😂
Meryemaksa Gazel sordum ben aile hekimimize vere bilirsin demişti diğer gıda ları sadece tattır dedi 4 aylık olunca :)
xnurcanx Meryemaksa tattir demiş doktorunuz çay kaşığıyla vereceğinize yemek Kaşığıyla vermissiniz 3 aylik bebege. Ben 6 aylikken bir yemek kasigi veriyordum. 3 aylik bebegin midesini yogurtla doldurmuşsunuz
Woody Meryemaksa aile hekimi çocuk doktoru degil. Uzmanlığı yok. Böyle saçma sapan önerileri oluyor Takıpli çocuk doktorunuz olsun. Aile hekimi, ebe vs dediklerini asla baz almayın
Zhnce Meryemaksa aile hekimine sağlıklı gidip hasta çıkıyoruz biz Oglumda konak vardi diplomayı bakkaldan alan bir aile hekimi ilaç yazdı ve oglumun kafasının ortasında 1 TL buyuklugunde açılma oldu çocuk saç kıran oldu resmen tüm saçı döküldü kel kaldı 6 ay snra falan sac çıkmaya başladı Kadını ciddiyim.dovmeye gidecektim esim zor tuttu şikayet falan ettim sağlık bakanlığına ama onlarda hicbirsey yapmadılar O sebeple aile hekimine değil Gerçek bir COCUK DOKTORUna gidin derim
CubukKraker Meryemaksa aile hekimi çocuk doktoru değil. Kafasına göre de size böyle bir şey söyleyemez. Kendi doktorunuzun tavsiyelerini dinleseniz iyi edersiniz. Şaka gibi ya.
UraSsmom Meryemaksa Zaten bunu çocuk doktoru söylemiş olamazdı. Yoğurtla pekmezi karıştırmak zaten mantıksız 🤷🏻♀️
Gorkeminannesiii Meryemaksa 3 aylık bebeye yogurt ve pekmez ver dedi he doktor nasıl doktor muş bu ben anlamadım 🤦♀️
Wanderlust Meryemaksa anne sutu aliyorsa malesef 6 ayda tamamlaniyor sindirim sistemi henuz pekmez icin hele cok cok erken ileride yetiskin oldugunda reflu, kabizlik vs gibi sorunlar yasamasinin altinda erken donemde ek gidaya gecisler var. baska bir doktora daha danisin isterseniz bebeginiz icin cok erken midesini zorlar omur boyu zaten gida yiyecek sutunuz varsa anne sutu gibi kiymetli bir besini verebildiginiz kadar vermeye bakin ek gidaya 6.ayda veya 5.ayda basarsiniz zaten
Birmete Meryemaksa bugün bir kızı 24 diğeri 16 yaşında olan arkadaşım da 3aydan sonra azcıık meyve suyu verdiğini o dönem için doktorunun ona da verebileceğini söylediğini söyledi
Nisabera09 Meryemaksa bende verdim ev yoğurdu geçen gün 😅 onun dışında 2 aydan beri meyvelerden tattırıyorum hep. 😅
RumeysaH Nisabera09 meyvelerle başlamayın eğer ek godaya daha tam geçmediyseniz. Tatlı olmalarından sevep ileriki aylarda sebze reddi yapabiliyor . O sebeple ilk tadımlarda patates kabak havuç vs veriliyor
Gorkeminannesiii Meryemaksa bagırsakları midesi noldu o bebenin verme ya küçücük daha o bebe hey Allahım yaa
spaceship Meryemaksa yıllardır yanlış bir şey yapıyorsunuz, yediğinizin faydası olmuyor bilginize :))
Aryemus_3 Meryemaksa kalsiyum ve demir yüklü besinler birlikte tuketildiginde bi faydası olmadan atılıyor diye biliyorum
ikizlerinannesi2985 Meryemaksa demir emilinini azaltır. Yani pekmezin yararı gider. Şeker yedirdiğinizle kalırsınız. Hiç bir doktor pekmezle süt ve süt ürünlerinin karıştırılmasına izin vermez
Babybloom Meryemaksa demir emilimi inanılmaz azalır. Hatta bebeklere verilen demir damlasını bile emzirmeden Bi saat önce verin derler. Yoğurt ve pekmez veriyorsunuz ama yararı olmuyor, üstüne bir de yüklü şeker alıyor minicik vücudu. Üstelik daha midesi bağırsakları hiç hazır değilken. Çocuk doktoru olmayan insanlara niye güveniyorsunuz ki
spaceship Zaten ( Allah uzun ömür versin ) hayatı boyunca yemek yiyecek bu çocuk, ben bu aceleyi anlayamıyorum ki. Bağırsakları daha gelişmemişken, hiç gereği yok.
Asuman61 Meryemaksa kesinlikle birdaha vermeyin daha onun bağırsakları yoğurdu kaldırabilecek kadar gelişmedi o nasıl doktor anlamadım çocuğunuz için iyi bişey yapmıyorsunuz şuan
Cgdmltr93 Asuman61 anlayacak bi anneye benzemiyor.. baksana nasıl mutlu. Emin ol vermeye devam edecektir