Yenianne29 Merhabalar 2 gün oldu kızıma ek gıdaya başlayalı 3 gün kuralını uyguluyorum kabakla başladım ama bununla beraber kızımda pişik olmaya başladı bu alerji olduğunu mu gösteriyor ondan mıdır alerji nasıl belli olur yardım 🙏
Beyzan Yenianne29 direk alerji demek mümkün değil. İlk defa katı yediği için kakasinin asit dengesi değişmiş olabilir. Alerjinin pek çok başka belirtisi var. Kakada mukus ciltte kızarıklık deri döküntüsü kusma vs gibi. Üstelik kabak alerji riski en düşük yiyeceklerden en risksiz gıdalardan biri
Yenianne29 86antikken oyyy şimdi kızım hiç kabak yemeyecek mi nasıl bir yol izlemeliyim acemiyim bilmiyorum 😔
Hamzabh Yenianne29 kabağı tek değil de başka bişeyle karıştırıp verebilirsin bende yeni başlıcam bebeğime araştırıyorum araştırmamı söyledim yinede araştırın doktorunuza sorun derim :)
Yenianne29 Beyzan kusması yada döküntü yok sadece popoda kızarıklık normalde birgünde toparlardı pişik olunca şimdi git gide artıyormuş gibi geliyor kakasıda değişiklik yok aynıydı
Yenianne29 Hamzabh doktorumuza danışarak başladık ona kalsa herşeyi ver modunda özellikle sebzeler alerji yapma olasılığı çok düşük demişti 😔
Beyzan Hamzabh yeni başlarken karışım yapmak doğru değil çünkü neyin alerji yaptığını neyi sevip sevmedigini anlamak önemli 🙂
Hamzabh Beyzan hiç veremicem mi dedi ya sonrasında demiştim hani sevdiği bi meyve veya sebzeyle karıştırarak verebilirsin diye doktoruna danışsın tabiki☺️ Bu benim görüşüm sevmiyor diye onu hiç vermemezlik yapmak istemem bende yeni başlıcam bu arada ☺️