Zeynepnevra0 Merhaba ,7 aylık kızımın genital bölgesinde tüylenme var. Böyle bir durum yaşayıp erken ergenlik teşhisi konulan oldu mu? 25 ekim doktor randevumuz var.
jap Zeynepnevra0 genetik olarak tüylü olduğunu düşünüyorum. Kızım 2buçuk yaşında bacaklarında sırtında poposunda tüyler var. Hiç erken ergenlik aklıma gelmemişti. Bu kadar küçükken bu teşhis konulacağını sanmıyorum
kenankaan Zeynepnevra0 endokrine göstermek lazım , oğlum rahatsızlığı nedeniyle kortizon iğnesi vurulmuştu, o da böbrek üstü bezleri etkiliyor, o dönem onda da kullanma oldu, sonra düzeldi. Kıllanmaların çoğu hormonal
Nisaseyma Zeynepnevra0 üzerinden zaman geçmiş ama durum ne oldu ne dediler bizdede benzer bi sıkıntı farkettim cevap verirsebiz çok sevinirim
Zeynepnevra0 jap netten araştırdığım kadarıyla Malesefki oluyormuş kız(8) erkek(9) yaşlarından önce ç genital bölgelerde tüylenme ve kız çocuklarında erken meme büyümesi belirtileriymiş.. kız çocuklarda 8 yaş erkek çocuklarında 9 yaş öncesi bu belirtiler olursa Dr götürülüp test yapılması gerekiyormuş.