Mehtapceren Merhabalar 2 aylık bebeğim var tazyikli süt sorunu yaşıyorum ve gögüslerim çok doluyor sağmadan tam bosaltim olmuyor ama sanırım sagmak daha cok tazyik e sebeb oluyormus boyle sorun yasayan oldu mu nasil cozum buldunuz ?
Minigimm16 Mehtapceren aynı sorunu bende yaşadım kızım yeni doğduğunda bosaltamiyodu goguslerimi emzirdikten sonra sağım yapıyordum bazen tazikli geldiğini ve tıkandığı ni anladığım zaman emzirmeden de rahatlatiyodum goguslerimi sağım yaparak illaki dha çok süt oluşum oluyor ama ben başka çare bulamamıştım yoksa hem kızım meme reddi ne başlamıştı çok yazık li olunca hemde benim acılarım artmıştı
Yoncaaaa1 Mehtapceren ben bugün çocuk doktoruma sordum benimde aynı sorunum var yatarak emzir yada geriye doğru yaslanarak dedi böylelikle bebek boğulmamış oluyor Süt attrıcı gıdalar tüketiyorsan içme dedi rezene gibi ve sağım daha çok tazik olayını attırıyor onuda yapmayın. Sadece yinede çok şikayet edersen elinle emzirme den önce bir bardağa biraz sık oda rahatlatır dedi sonra bardaktakini içir hatta dedi
Hill97 Mehtapceren benimde oyleydi halada oyle ama gitgide gogusler terbiye oldugu icin azaliyor bayagi cocugum emerken hep boguluyodu sirt ustu uzanarak emzirin diyorlar bunu ne kafayla soyluyorlaf bilmiyorm mumkun degil boyle bisey ama otururken bayagi geri yaslanabilirsin cok dolmasini bekleme surekli farkli gogusunu emzir birde sut artirici caylar vs icme onerebilceklerim bunlar kizim 6 aylik anca anca duzeldi tazyik problemi
elediyebiri Mehtapceren Canim mümkünse emzirmeden önce 3 ya da 5 dk arasi sagim yap gögüslerinde. Tazyigi azalmis olur. Malesef o zamanlarda Benim kizim da öyleydi. Zamanla daha kuvvetli emmeye basliyorlar
Mehtapceren Önden sağım yapıyorum bende ama bebeğim emmeye başlayınca tekrardan iyice hızli akış oluyor gerçekten çok zormuş sütüm olmazsa diye endise ederken boyle bir durumla karşılaşmak yıpratıcı oldu
Mehtapceren Bide bogulcak gibi oluyor cok korkuyorum bişey olacak diye bazen emzirmeyi birakmayi bile dusunuyorum sagip icireyim diyorum