Zunra Kizlar 3 gun kurali ile ek gidaya neyle baslamam gerek siz ilk neyle başladınız hafif yiyecekler olmasini istiyorum
Hill97 Zunra ilk yedirebilcegin sebzeler kabak havuc patates ve bunlarinda allerji yapma ihtimali cok dusuk 3 gun vermene gerek yok bence tabii bu benim fikrim sonra yogurt yogurdu 3 gun ver ellerji riski var sonra meyveler Ben birtek yogurt yumurta peyniri 3 gun verdim digerlerini hergun verdim yeni basladik bizde 1 ay oldu cok sukur sknti yasamadik meyveyi once verirsen tadina alisir digerlerini yemez
Mrbmrb Zunra patates haşladım ben. Onu çatalla ezdim içine anne sütü ya da mama kat azıcık. Kıvam versin.
Betull0634 Zunra yogurt,havuc,kabak,patates,bal kabagi,meyve 3 gun kuralına uyarak ver alerji felan olmazsa devam edersin ben aksamlari çorbada verdim sehriye ve tarhana sebzeleri denedikten sonrada sebze çorbası yaptim
Hill97 Simgedorukerem ben hep pure seklinde duydum oylede yaptim ama catalla ezerek veya suzgecten gecirerek tamamen purussuz degil midesi alistikca bikac sebzeyi karistirin sonra corbalara gecin bence cunku ilk defa yabanci gida yiyorlar bagirsaklar zorlanmasin bide miktafi cok az tutun 2 3 tatli kasigi falan yavas yavas artirin
Betull0634 Meyvelerde elma muz seftali armutta verdim ama armut cok gaz yapti sancisi oldu kestim armutu
Ayse_gokce Hill97 günde mi sadece 3 tatlı kaşığı nasıl ayarladınız miktarları bende geçecem ek gıdaya
Hill97 Ayse_gokce evet ilk gun mesela kabak tattirdim diyelim 2 3 tatli kasigi ertesi gun patates ayni sekilde ertesi gun havuc ayni sekilde sonra kabakla havucu karistirdim 3 4 tatli kasigi verdim daha sonra patates kabak havuc karistirdim yogurt verdim 3 gun ama sevmexi hic sebzelerle falan denedim yanu 2 3 gunde bir miktari bir iki kasik artirdim simdi 1 ay oldu geceli 2 ögün toplam 1 çay bardagini gecirmiyorum sabah ¼ yumurta sarisi ve gercek lor biraz keci boynuzu özü ogleden sonrada corba turu Butun sebzsleri tattiktan sonra soyle bi corba uydurdum kafamdan Biraz kapya biber biraz kabak biraz patated biraz havuc ve 1 kasik tarhana hepsini tencereye koyup suyuda ekleyip pisiriyorum tel suzgecten gecirip biraz nane birazda zeytin yagi Yayla corbasi veriyorum Tavuk sulu sehriye veriyorum Hergun biseyler uyduruyorm iste biraz uzun oldu kusura bakmayin
Ayse_gokce Hill97 çok teşekkür ederim ama benim bir küçük sorum daha olacak tek öğünde 3 tatlı kaşığı verdikten sonra gün boyu başka vermeyecem değil mi
Hill97 Ayse_gokce evet canimyani ben oyle yaptim daha once hic bisey tattirmadiysan mama veya sut disinda bisey yemediysen bu sekilde basla bagirsaklari zorlanmasin zaten inanki annelik ic gudusu buna bile el atiyor bikac gune alisiyorsun napman gerektigi programlanmis gibi sanki