Esranur130213 Kızlar bebişleriniz ne zaman agulanmaya söylenmeye başladı kaç aylıkken..? Ben oğlumla tüm gün konuşuyorum gülüyor ama agulanmıyor 3aylık olduk erken mi yoksa dil bağımız var ondan mı acaba çok üzülüyorum 🤦🏻♀️🥺
Nuraydmr Esranur130213 bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama 2 ay 10 günlük bebeğim aşıdan sonra dili açıldı 😅agu diyor
EB1661 Esranur130213 4 aylıkken ilk bababaladı arkasından agular gı gılar şuan 9 aylık tepkileri çok ama hala onları kullanıyo annecim babacım dedicim teyzecim amcacım diye şarkı söylerek dolaşıyorum evde 😂
Esranur130213 Nuraydmr yaaa olabilir tabi.. oğlum bazen sinirleniyo öyle saydırıp sokurdanıyo bize ama agulanmıyor 🥺
Nuraydmr Esranur130213 büyük ihtimal bana öyle geliyor 😊ama 3 aydan sonra dıye biliyorum yani sizin bebeğiniz de buyuk ihtimal 1 - 2 haftaya söyler 😊
Esranur130213 EB1661 ayy 🥰 o günü sabırsızlıkla bekliyorum biraz vakit var sanırım ben dil bağımız bar diye düşünmüştüm
Esranur130213 Ecemceylan 👍🏻 evet farkındayım ama ben dil bağımız olduğu içinde çok sabırsızım her şeyi dil bağına bağlar oldum.. 🤷🏻♀️
Ecemceylan Esranur130213 Benim oğlumun da dil bağı var. Ama konuşmasına engel olmuyor. Eşiminde varmış konuşmaya başlayınca “r” harfini söyleyememiş sonra ameliyat ettirmişler. Bakalım inşallah oğlumda öyle bir sorun olmazsa ameliyat ettirmeyi düşünmüyorum.
Mavilii Ecemceylan benim oğlumun da dil bağı var şuan 18 aylık olduk pek konusmuyor bende acaba ondan mı die düşünüyorum ama doktor da o engel olmaz konuşmasına dedi. Bende ameliyat ettirip, ettirmemek arasında kaldım. Biraz gozlemliycem eğer böyle devam ederse kestirmeyi düşünüyorum. InsAllah konuşur da gerek kalmaz die dua ediyorum :(
Gullcann Esranur130213 Her bebek kendine özel canım🌸 Oğlum hep sesler çıkarıyordu 3 ayla birlikte çenesi açıldı. C.tesi 4 aylik oluyor susturabilene aşk olsun ev onun sesiyle yankılanıyor onunla konusunca kendince cevapliyor. Seninkide yakinda baslar 🥰
Ecemceylan Mavilii biraz daha bekleyin bence. Hiç mi kelime söylemiyor anne,baba vs. Yeğenim de 18 aylık pek kelime söylemez baba,dede,gel bunları söylüyor dil bağı yok. Gelişiminden de kaynaklanabilir 2 yaşına kadar normal bence. Ama siz bilirsiniz tabi yine.
Mavilii Ecemceylan baba diyor bazen anne diyor gel gel diyor ama onun haricinde başka birşey demiyor. Bende dil bağı olduğu için mi konusamazki die üzülüyorum. Biraz daha bekleyip doktora danışmayı düşünüyorum
Fadimenurg Esranur130213 her çocuk özeldir 2 aylıkken başladı şuanda bizde 3 ay 10 gunluguz fakat kaynanamgille kalıyorum çok konuştuk gün boyu evde adamda çok sürekli konuşuyoruz 🌺