espiri Tosbik3056 bence etkiliyor kızım şu an 2 yaşında emzik bağımlısıydı çok zor bıraktırdım 2 hafta olcak baya bir değişim var hiç konuşmuyordu şimdi çabası var kelimeleri var
S_x_w Tosbik3056 sanmıyorum..benim ilk çocuğum biraz geç konuştu Emzik emdi evet ama kardeşi 1 yaşında şakır şakır konuşuyordu ve o da Emzik emiyordu..ilk yeğenim 1 yaşında tam bir papağandı o da emmişti..ikinci mesela baya geç konuştu o da Emzik emmişti 😅😅 yani olacağı varsa oluyor emzikle ilgili olduğunu düşünmüyorum şahsen
Merve-34 espiri canım nasıl bıraktırdın benimki 6 aylık resmen eziyet ediyor artık bize emziği uyurken rahatlık olur diye verdim ağzından düştüğü an kıyamrti koparıyor gece hele mahvolduk
Merve-34 Bence geciktirir sürekli ağzında olduğu için benim bebeğim 6 aylık sürekli uyurken emzik istiyor emzik düşünce başlıyor ağlamaya geceleri 10837 kez kalkıyorum emziğini vermeye nasıl unuttururum bilmiyorum bilen varsa yardım etsin Allah rızası için
espiri Merve-34 1 yaşına kadar 8 anlamlı kelimesi vardı 13 aylıkta biberonu bıraktı emziğe sardı asla çıkarmıyordu daha kimse dudağını görmemişti o derece konuşmayı hepten bıraktı baktım olacak gibi değil önce kademeli bıraktırmaya çalıştım çok denedim olmadı direk acı sürdüm verdim kokladı almadı gece ama istiyor ağlıyor çözüm bulamıyorum seninki küçük ama kademeli bırakabilir herhangi bişi de süremezsin benimki 2 yaşında olduğu için sürdüm
Merve-34 espiri anladım canım aynen önce gündüzleri bırakayım en iyisi sonra geceleri teşekkür ederim
irva Tosbik3056 Konuşmayı değilde diş yapısını bozuyormuş.Doktorum bana emziği sadece uykuya geçiş anında ver daha da verme dedi.Uyuyunca atıyor ağzından zaten o zaman da al kaldır dedi.Gündüz vs verme dedi.Oğlum 1 yaşına girecek.Yani işin özü emziği kes dedi.😅
yaseanne1 Engellemez ama geciktirebilir bence.. Arkadaşımın oğlumdan iki ay büyük oğlu var, bizimki anlamlı veya anlamsız baya bir şeyler derken onun bebeği sadece ses tonuyla “ııhh, eheh” gibi şeyler diyor.
Elistosunanasi Tosbik3056 bence etkiler sürekli emiyorsa ağzındaysa ki diş gelişimini bile çok etkiliyor
Yigitkerimsmom Tosbik3056 eltimin oğlu hiç emzik tutmadı ama o kadar geç konuşmaya başladı ki sanmıyorum ilgisinin olduğunu olsa da aşırı azdır etkileme yüzdesi. Teyzemin oğlu da tam bir emzik bagimlisiydi çok erken konuştu ve şimdi kullandığı cumlelere şaşıp kalıyoruz.bence aileyle alakalı çocuk ne kadar muhabbetli ortamda büyüyüp ilgilenilirse o kadar erken ve güzel konuşuyor