Benim bebeğim sezaryen doğum yaptığım için ilk günlerde mama yedi ama şirıngayla vermeye özen gösterdim. sonra sütüm gelmeye başladı emzirdim uyanmdığında sağıp ağzına döktüm kaşıkla. Sonra bir gün sanırım altı günlüktü uyanmadığı için acile getirdik beslenmesine bakıcaz diyip biberonla mama yedirdiler ve oradaki hemşire biberon verin bi on beş günlük olsun toparlansın emecek olan bebek zaten emer dedi. Keşke dinlemeseydim biberondaki akışa ve kolaylığa alışan bebeğim mememi hiç almamaya başladı. Sağıp vereyim dedim ama anlarsınız ki yorgunluktan iki saatte bir sağamıyorsunuz hele geceleri hiç. Zaten az olan sütüm iyice çekilmeye başladı günde 30 cc ancak çıkarabiliyordum. Sonra 22 günlükken bir emzirme danışmanıyla görüştüm takviye gıda vs ile sütümü biraz artırdım ve en önemlisi emzirme sondası kullandım hala daha devam ediyorum. Eğer sütünüz yetersizse sondayla emzirin hem sizi emmiş oluyor hem mamayı da memeden aldığını sanıyor hem de emdikçe süt artıyor. Ama önce emzirin baktınız süt bitiyor akış düştü çocuk huysuzlanıyor hemen sondayla mamaya devam edin. Sonuç bebek mutlu anne mutlu. Biberondan aman uzak durun bırakması çok zor.