BabyAsiia Merhaba, rota aşısı 2. Ay aşılarıyla aynı anda olmak zorunda mı? Ne zamana kadar yaptırabilirim?
Nejlavrl BabyAsiia hayir canim zorunda degil bizimki agir gelir hepsi bir dedi 3 ay yaptirin dedi 3. Ay ilk haftasi yaptirdik ilk dozu
Kahvecekirdegi Nejlavrl Urasmmom @Zlm @nazenin3233 @Prensesannesi38 merhabalar, birkaç gün sonra bende rota aşısı yaptırmak istiyorum bebeğime. Yan etkileri ne oldu acaba sizlerde? Bundan önceki açılarında memlekette idim, şimdi gurbette tek başıma bakıcam eşim de çalışıyor ve ateşten çok korkuyorum açıkçası 🥺 tek başına da olunca
BabyAsiia Nejlavrl Evet bende ondan korktum. 3 aşı üstüne birde o olsun istemedim 3. Ayda geç kalmış sayılır mıyım diye düşünüyordum
Zlm BabyAsiia doktor 2. Ayda hem rota hemde menenjit yapılabilir dedi rota için en son 3 ay 10 günlükken yapılır diğerinin zaman sınırlaması yok dedi rotanın ilkini 3. Ay ikinci dozunu ve menenjitleri 5. Ay yaptirdim
PrensesimEla BabyAsiia rota aşısı birinci doz en geç 3.5 aylıkken yaptırılabilir. Bzde 3. ayda ilk dozu yaptırdık Aralık’ta ikinci dozu yaptircaz aynı da yaptıran var. Zaten o aşı ağızdan veriliyor sorun olmaz
BabyAsiia PrensesimEla 2. Ayında 3 doz aşı üstüne birde rota olsun istemedim. 3. Ayda olabiliyorsa sevindim. Menenjit ne zaman?
PrensesimEla BabyAsiia menenjit karışık biraz ama bizim doktorumuz 2-3-5. Aylarda vurulan aşılar antikor üretmiyor Eger çocuğu koruyabiliriz dersen ya 9. Ayda başlayıp 2 doz yapalım ya da 1 yaşından sonra tek doz yapalim dedi bizde bu şekilde uygulamayı düşünüyoruz
seher8181 BabyAsiia rotavirüs sanırım 6.aya kadar olunması gerekiyor ama ben yaptırmadım ilerleyen yaşlarda yan etkileri oluyomuş
seher8181 BabyAsiia bi arkadaşım bebeğine yaptırdı meme reddi gaz mukuslu kaka sorunu çok yaşadı çocugu mahvolmuştu aşı yüzünden
nazenin3233 BabyAsiia bize dün sağlık ocağından aynı gün yapalım diye söylediler misal 3.ayın 20.günü mü o zaman 5.ayında 20.günü rota yapalım gibi :) yinede bilmiyorum doktora bi sorun isterseniz