Mevaaaa Bebeğim iki aylık ve sadece mama ile besleniyor kaç cc mama vermeliyim kilosuna göre nasıl hesaplamalıyım yardımcı olur musunuz
Asya39 Mevaaaa 2/2,5 saatte bir besleniyorsa 60 cc 3 saat arayla besleniyorsa yada Daha uzun 90 cc yeterli olacaktır ama bebekten bebeğe de değişir sanırımm iştahlı bi bebekse 90 ver doktorlara göre bebeğin kendi içmesine baglı diyor ama bu seferde hıçkırık tutuyor rahatsız oluyorlar
arslanseda Mevaaaa benimde bebegim 2 aylik bende 90 cc veriyorum o zaman doyuyor daha az verirsem ağlıyor
Mevaaaa Asya39 zaten 60 la doymuyor 90 veriyorum kontroller de de kilosu normal ilerliyor fazla gitmiyor ayına göregidiyor
Embish Asya39 Bnm bebegimde bir aylik asiri hickirik tutuyo bu neden olabilir aceba acemi anneyim cok bilgisizim cokmu doyuruyorum aceba bebegimi mamada veriyorum doymuyo diye 🤦♀️😔midesinimi rahatsiz ediyorum aceba cok mu geliyoo
Asya39 Mirac_21032019 sık ve çok fazla gelince mama cc si öyle oluyor çünkü mide genişliyor doyduğu anlamına da geliyor bi nevi eski insanların söylediği gibi midesi genişleyor
Asya39 Embish çok geldiği zaman oluyorm benim mama cc ni azalttım saat aralığını azaltarak birden 120 cc 3 saatte içinde hep hıçkırık oluyor ama normal gibi değil midesi ağzına gelir gibi bende şimdi 2 buçuk saatte yada 3 saatte 90 cc veriyorum gece eğer uzun uyumuşsa 4 /5 saat gibi Ozaman 120 veriyorum hıçkırıkta olmuyor sizde öyle deneyebilirsiniz
Embish Asya39 Gunde kac defa hickirik tuttugu belli degil sutum yetmiyo diye mamada veriyorum bazen cunku iki gogsumude emmesine ragmen uyumuyo arastiriyo hep bende ac diye veriyorum midesini mi bozdum aceba yavrumun 😔
Berfu Embish bence fazla geliyordur neden mama veriyosunuzki sütünüz yetiyordur o dönemdeki bebeklerde aranma reflexi olur bu aç oldugu anlamına gelmez bence doktorunuza danışın
Asya39 Embish anne sütü nekadar alıyor bilemezsin ama bence 30 cc ver önce sonra yine duruma göre bakarsın ama çocuk kaç aylık oda önemli bana doktorum 2.ayda 90 veriyorum demiştim oda seni emiyorsa atıyorum 15 cc bile olsa gün boyu hesapladığında fazla vermiş olursun oda hıçkırığa sebep olur dedi şimdi işte 90 cc veriyorum 3 aylık olduk bugün ama bazen 120 duruma göre tutarsa da bi kere tutuyor gün içinde anlıyorum fazla geldi çocuğa.
emasskaraman Benim kızım da 3 aylık şuan 90 ml veriyorum 3 saatte bir, önceden çok hıçkırık tutuyordu 2 saatte verdiğim zaman şuan o kadar fazla tutmuyor benim kızımın kilosu normalden az hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba ben bebelac kullanıyorum
emasskaraman Benim kızım da 3 aylık şuan 90 ml veriyorum 3 saatte bir, önceden çok hıçkırık tutuyordu 2 saatte verdiğim zaman şuan o kadar fazla tutmuyor benim kızımın kilosu normalden az hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba ben bebelac kullanıyorum
Asya39 emasskaraman ben evolvia kullanıyordum gaz ve kabızlık yaptı şimdi aptamil yeni formül mama var onu kullanıyorum gayet iyi
MaliYas Asya39 avrupada 19 mamayı teste sokmuşlar 6sı testi geçmiş birinci sırada Aptamil profutura hipp combiotic töpfer löwenzahn diğer ikisini hatırlamıyorum