anayimbenn Kızlar selam ebebekten küçük cam kavanozlar aldım onlarda daha önce yoğurt mayalayan anneler nasıl yaptınız ?
Zlm anayimbenn ben dün denedim ama olmadı normalde kendimize hep yaparım ama küçük kavanoz diye mi beceremedim anlamadım 🤗 ama önce sütu kaynatiyorum 35 dk falan kayniyo sonra soğumaya bırakıyorum oarmagimi soktuğumda dayanabilecegim bı sıcaklığa gelince kavanozlari yarım doldurup tenceredeki sütün bır kisminida bı kaseye alıyorum kasedeki süte biraz yoğurt ekliyorum karıştırıyorum ve kavanozlara pay ediyorum sonra kavanozlarida güzelce karıştırıyorum daha öncesinde azıcık isirtigim fırının içine kapağı açık koyuyorum genelde kendimiz için gece 12 de yapar sabah kadar fırında bırakır sabah dolaba alırdım çok güzel olurdu ama kizinki olmadı 🤔
Scicek anayimbenn ben hep küçük kavanozlara mayaliyorum çokta güzel oluyor pratik. Önce tencerede sütü kaynatip mayalamak için biraz soğumasını bekliyorum parmağımın dayanacagi kadar 1 kilo süte 1 çorba kaşığı yoğurt mayası koyuyorum ben. Ayrı bi tasta yoğurt mayasını sütle ilitip açıyorum tencereye sütun icine döküp güzelce karıştırıp kavanozlara pay ediyorum kapaklarını kapatıp güzelce sariyorum temiz sofra bezlerine fırına koymuyorum ben en az 6 saat sarılı bekletip sonra buzdolaba koyuyorum çok guzel tutuyor sulu olmuyor
Moonlightttt Merhaba büyük bir kap içerisinde süte yoğurt mayası i koyup karıştırdıktan sonra minik kavanozlara bölüp ağı,lafını kapatirsaniz o minik kqvanozlarda mayalanirlar. Ben denemedim ancak öyle yapıldığını biliyorum
anayimbenn Zlm Vallahi ben de olmaz diye korktuğum için buraya yazdım artık deneyip göreceğiz teşekkür ederim