Balarisi_melisEla Hanimlar ilk defa bebegime yogurt yapicam ama probiyotik mayayla mı yoksa normal ev yogurdundan ayirdiğım mayayla mı,mayalamam lazim sizler nasil yaptiniz bilgi verir misiniz
Kk41 Balarisi_melisEla Migros büyüyo maya ile denedim tutturamadım. Activia sade ile yaptım o da biraz çelişkili kimi verilir diyor kimisi verilmez. Bim altın pastörize sütten yapıyorum
Seerdaay Balarisi_melisEla köy sütü aldım ev yoğurdu mayasiyla yaptım.Eger market sütü alacaksanız da cam şişedeki günlük süt tercih edin diyolar
Srnsrnsrn Balarisi_melisEla marketten günlük cam şişe yağlı pastörize süt ile yapıyorum ev yoğurdu ile mayalıyorum
Balarisi_melisEla Kk41 bende sütcüden aldim köy sütü,ama bebege hangi maya kullaniliyor onu bilmiyorum
Kk41 Balarisi_melisEla işte bol probiyotik olması açısından probiyotikli maya kullanmak gerekiyormuş .🤷🏻♀️
Birkucukeylulmeselesi Balarisi_melisEla ev yoğurdu ile mayaladım başka seçenekler niye arıyorsunuz zaten doğal olanı ev yoğurdu sonra da bitmeden çalmak için ayırdım😃
Mucize2020 Balarisi_melisEla her hafta düzenli sütçumuz var ondan alıyoruz mayamiz da köyden gelen ev mayası ile 💞
Balarisi_melisEla Mucize2020 kucuk siselere mi yapiyorsunuz yoksa,normal tencereye mayaladıgınızdan mi yediriyorsunuz bitene kadar
Balarisi_melisEla Birkucukeylulmeselesi valla bilmiyorum hep probiyotikle mayalayan anneler gordum acaba ilk onlamı yapiliyor dedim😀
Birkucukeylulmeselesi Balarisi_melisEla biz evde de aşırı tüketiyoruz yani ayran sürahisi asla boş kalmaz o yüzden beş kilo alıyoruz 10 gün filan gidiyor en uzun o yüzden hep kendi yoğurdumdan mayalamak için ayırdım ilkinide hazır yediğimiz için hazırla çaldım sonrası zaten ev yoğurdu olmuş oldu tercih sizin tabi
Mucize2020 Balarisi_melisEla ilk basladigimizda küçük küçük kavanozlara yapıyordum şuan 15 buçuk aylık kızım artık tencerede yapıyorum yetişemiyorum 💞😇
ElaZeyAras Balarisi_melisEla ben köy yoğurdu veriyordum kızıma .bu bebeğime de öyle yapacağım zaten eksik olmuyor evimizde.
Srnsrnsrn Balarisi_melisEla evet ona ayrı mayalıyorum kendimize açık süt ile yapıyorum yada market yoğurdu tüketiyoruz
ueums Balarisi_melisEla Probiyotik maya kullanırken de ev yoğurdundan biraz katıyorsunuz zaten ben bardak da mayayı aktifleştiriyorum sonra biraz da yoğurt mayası katıyorum ikisini bir karıştırıp mayalıyorum. Normal ev yoğurdundan yapılan yoğurtlar 3 maks 4 mayalama sonrası probiyotiği bitiyor ya nohuttan yeni maya üretmek lazım ya da probiyotik eklemek ben bazen onu bazen diğer türlüsünü yapıyorum
Mucize2020 Balarisi_melisEla ewet minik kavanozlara yapsanız taze taze daha iyi okur küçük ya daha.masallah bu arada sağlıkla büyütün inşallah