Emine9642 Bebeğim 45 günlükken hastaligimdan dolayı emmeyi bıraktı.sagmama rağmen sütüm bitti ve mamaya başladım şuan 4 aylık meyve puresi çorba gibi ek gıdalar versem problem olur mu acaba?veren var mı?
birtutamsac Emine9642 doktora sorun canım eğer bebeğin gelişiminde herhangi bi sıkıntı yoksa 6. ayı beklemeni tavsiye ederim en azından 5,5 aylık
Musam Emine9642 ben verdim de hastanelik oldu çocuk amip oldu aman 6 aydan önce mamadan başka bir şey vermeyin benim oğlum da 2 aylıktan beri mama içiyor 4 bucuk aylık biraz sabredelim kilosu ne kadar
bir_melek_annesi Musam geçmiş olsun canım bende verdim ama bişey olmadı bebekten bebeğe değişiyor demek ki
Emine9642 bir_melek_annesi aynen bence de.ben emzigine çikolata falan batiriyorum kavun emiyor çilek karpuz emiyor recele batiriyorum emzigini ama bir sıkıntı olmadı şimdilik
Emine9642 Defnebenanmom5821 sma verdim değiştirdim bir ay hip verdim şimdi tekrar sma veriyorum hiç kusmadı daha
Ssdeniz Emine9642 ek gidaya baslasaniz bile o kdar hatali isler yapiyosunuz ki saskinlikla okudum. Cilek cikolata karpuz bunlar alerji yapan seyler ve daha 6 aylik olsa bile sizin verdikleriniz verilmiyo. Ek gidadan once emzigi ona buna batirmayi birakin. Ben 5 aylikken basladim ama bebegim 7 kg. Onda da 3 gun kuraliyla basladim sizde iyice araştırın
Emine9642 Ssdeniz çok uğraştım vermemek için ama ne zaman çocuğumu bir dakika bile başkasıyla bıraksam hep emzigine bir şeyler batirmislar kavga ettim yapmayın diye bu sefer de bir sen mi doğurdun çocuk dediler dinletemedim artık alıştım alerjik reaksiyon vermediği için arada veriyorum
Limonataa Emine9642 Doktora sor canım sadece mama alan bebeklere 4. Ayda tadimlara başlıyorlar benim de 37 38. Günde gitti sütüm mama yiyo 4 aylık haftaya gidicez sanırım başlayacak doktor
Emine9642 Limonataa bende o yüzden sormuştum mama kullanan bebeklere Genelde erken veriliyor çünkü ek gıda
Mlkhrn Amip genelde sularda oluyor. Banyo yaparken ağzına bir damla su kaçsa bile amip olabilir. Direk ek gıda ile değil de ek gıdanın temizliği ile alakalıdır muhtemelen. Mesela verilen meyve amip mikrobu içeren bir suyla yıkandıysa olur
Ssdeniz Emine9642 benim k.v.dem diyodu cocugum emzik kullanmiyo cok denedim olmadi neymis bala batir ver cikolata sur ver dedi bir kere ters karsilayinca asla bsey demediler. Onlara kalsa 1 aylik bebege manti suyundan vericekti tepkini koru bugun bsey olmaz ama yarin olmayacagi belli degil. Tabi ki de yiyecekler ama daha gec tanissin boyle gidalarla. Yoksa onunu alamazsiniz
Limonataa Emine9642 Evet tadimlar olarak basliyolarmis ama ben doktora sormadan yapmim dedim en azından neyden ne kadar vermem gerektiğini doktor söylesin kafama göre yapıp yanlış bişey yapmak istemiyorum
Emine9642 Ssdeniz artık eşim bile veriyor.o da çok karşıydı ama bir şey olmadığını görünce çocuğa çikolata alıp geliyor işten gelirken hangi birine laf gecirecegimi bilmiyorum
Elmel Emine9642 benim ablamın bebeğini doktoru 4 buc7k ayda başlatmıştı ama ilk meyve ile başlama havuç patates yoğurt kabak bunları 3 gün kuralı ile ver