Her mamanın etkisi bebekten bebeğe göre değişiyo. Bizim deneyimlediğimizde şu :
1-Araştırmalarıma göre en iyi mama golden goat fakat maliyetli bir mama olduğu için kullanamadık.
2- sonra hipp geliyo. Suda çözünmesi çok güzel. Anında çözünüyo. Kabızlık sıfır. Köpük sıfır. Bebeği çok uzun süre tok tutmuyo diyen de var fakat zaten bebek 2.5-3 saatte bir normal olarak emmek istiyo. Gaz sıfır. Kusma evet biraz yaptı ama başka mama da kullandığımızdada yaptı bu yüzden reflüye bağlıyorum artık. Maliyetli bir mama o da. Probiyotikli. Çok fazla kilo aldırmıyo yani çocuğu şişirmeye yönelik bir mama değil. Zaten amacım şişirmek değil, yeterince kilo alımı olsun yeter.
2-bebelac gold suda çözünmesi sorun. Deli gibi çalkala anca çözünüyo ve sonuç bol bol köpük. Gaz yapabilir. İçinde probiyotik yok diye biliyorum. Sevmedim. Kilo aldırması hipple aynı oldu.
3- evolvia : suda çözünmesi çok güzel. Köpük sıfır. Gaz yapmadı. Kabızlık yok. Probiyotikli. Kilo aldırması hippe göre 300 gram kadar fazlaydı. Fiyat olarak hippe göre daha iyi. Ama her yerde satılmıyo, internetten sipariş etmek zorundayım ama sorun değil. Evolviadan devam edicez şimdilik.